Voorzieningen in dorpen blijven hiermee op peil 
Kamerik en Zegveld met de bus beter bereikbaar

Zowel Zegveld als Kamerik is veel beter bereikbaar met het openbaar vervoer als in december de nieuwe dienstregeling ingaat. Dat is goed nieuws waar de inwoners van de dorpen letterlijk mee thuis kunnen komen.
Rik Sneijder
Woerden  - Herhaaldelijk heeft de gemeente Woerden erop aangedrongen om in de nieuwe dienstregeling van de vervoerbedrijven rekening te houden met Kamerik en Zegveld. De bereikbaarheid van deze dorpen kan beter, stelt het gemeentebestuur. Ook de dorpsplatforms in Kamerik en Zegveld hebben die vurige wens eerder geuit. Nu gaat het ervan komen.
Verbeteringen
De dienstregeling 2024 gaat in op 10 december. Ten opzichte van de huidige dienstregeling zijn er twee verbeteringen in de dienstregeling ingevoerd: één voor een betere bediening van Zegveld en één voor Kamerik.
Lijn 524 (Breukelen-Woerden) gaat in de daluren tussen 9.30 en 15.00 uur rijden tussen Zegveld en Woerden. Nu rijdt deze buslijn nog tot Woerden, in de nieuwe dienstregeling rijdt de bus door tot in Zegveld en terug. Op deze manier rijdt er elk uur een bus tussen Zegveld en Woerden. Tezamen met de lijnen 101 en 724 heeft Zegveld eenmaal per uur een bus van en naar Woerden tussen 06.00 en 19.00 uur. Het dorp wordt nu vooral bediend door het Zuid-Hollandse vervoerbedrijf Arriva in de spitsuren.


Toch de auto
De andere bus, Lijn 123 (Mijdrecht-Woerden-Oudewater) gaat ook op zondag rijden tussen Woerden en Mijdrecht. Daardoor heeft Kamerik na lange tijd weer een busverbinding op de zondag. Op zaterdagen blijft het zoals het nu is, geen bus dus. „Jammer. Dan moeten we toch de auto blijven nemen als wij weg willen”, zegt de Kamerikse Edith van Gennip die regelmatig Lijn 123 neemt.
Voorzitter Piet Brak van het Dorpsplatform in Zegveld is blij met de nieuwe dienstregeling. „Het is voor het voorzieningenniveau van ons dorp een verbetering", zegt hij. „Wij horen van mensen hier in Zegveld dat de uitbreiding erg gewenst is. Je biedt daarmee ook ouderen de mogelijkheid om ergens heen te gaan. Daardoor kunnen ze langer in het dorp blijven wonen.”
Voor volgend jaar zijn er voor Lijn 107 (Utrecht-Gouda) geen wijzigingen aangebracht in de dienstregeling. Bij Lijn 123 (Mijdrecht-Woerden-Oudewater) staat in het vervoersplan wel een aandachtspuntje genoteerd: vervoers-maatschappij Syntus heeft de gemeente Oudewater laten weten liefst zo snel mogelijk een halte voor Lijn 123 aan de Zwier Regelinkstraat te realiseren om een overstap tussen de lijnen 123 en 107 mogelijk te maken.
De personeelsproblematiek die sinds begin 2022 breed in de maatschappij en ook bij vervoerder Syntus zichtbaar is, heeft tot gevolg gehad dat ongeplande rituitval fors toenam. Om de negatieve gevolgen voor de reizigers te beperken, is de dienstregeling afgeschaald. Syntus verwacht op dit moment vanaf december voldoende chauffeurs te hebben om de dienstregeling, zoals die in het vervoerplan staat, goed te kunnen uitvoeren.
Proef
De pendeldienst die op zondagen in Mijdrecht en Wilnis werd gereden (Lijn 821), houdt op te bestaan. In plaats hiervan gaat Lijn 123 tussen Mijdrecht en Woerden ieder uur rijden.
Afgelopen jaar begon Syntus met een proef om de bus tussen Amsterdam Bijlmer Arena en Utrecht te laten stoppen op station Abcoude. Lijn 120 doet sinds december Abcoude aan en slaat daarmee station Holendrecht in Amsterdam over. „Wij stellen voor deze proef volgend jaar voort te zetten, omdat de telcijfers nog geen realistisch beeld vormen”, aldus de vervoerder.

Bron: AD Woerden 30 oktober 2023

Eetcafé De Halve Maan is nu moderne brasserie

Restaurant De Halve Maan in De Meije heeft sinds een jaar een nieuwe eigenaar en dat is te merken. Het eetcafé dat was ingericht als bruin café is nu een moderne brasserie met de enthousiaste eigenaar Michel Wouters in de keuken en als gastheer.
Michel woont nog maar vier jaar in De Meije, maar kan erover vertellen alsof hij altijd al in het buurtschap heeft gewoond. Hij voelt zich ook helemaal thuis in de horeca. Hij heeft twintig jaar in de restaurants van Van der Valk gewerkt en heeft de passie voor vlees meegekregen van zijn vader die slager was. Het is dus logisch dat hij in oktober eetcafé De Halve Maan overnam.”
Moderne inrichting
“Iedereen kent het waarschijnlijk nog als eetcafé met een inrichting die deed denken aan een bruine kroeg. Ik heb het hele interieur, inclusief alles dat aan het plafond hing, eruit gehaald. Daardoor ontstond er ruimte en licht. Ik heb het modern en toch warm ingericht. Mensen die het nog kenden als eetcafé wisten niet wat ze meemaakten.”
Menukaart
Die mensen merken ook dat ook de menukaart is veranderd. “Ik wil dat er voor iedereen iets op de kaart staat. Dus goede kwaliteit vleesgerechten die best aan de prijs kunnen zijn, maar ook een satéetje. Daarvoor hebben een standaardkaart en een wisselende kaart die iedere dag of zelfs gedurende de dag anders kan zijn.”
Huiskamer van de omgeving
“Ik wil dat het de huiskamer van de omgeving blijft. De ingrediënten koop ik het liefst bij bedrijven uit de omgeving. Ik koop eieren van de boerderij hier vlakbij en vlees is van het Waardse Rund. Ik ga naar mijn leveranciers toe zodat ik weet waar mijn ingrediënten vandaan komen. Mijn medewerkers wonen allemaal in de directe omgeving. En ik hoop natuurlijk dat mensen uit De Meije en omliggende plaatsen zich hier thuis voelen.”
Gastheerschap
Michel heeft het plezier ontdekt om zelf in de keuken te staan. “Mijn vader heeft me geleerd dat je mooi vlees met liefde moet behandelen. Maar het gastheerschap vind ik net zo mooi. Als ik eerst een mooi en er ook nog met de gasten over kan
stuk vlees kan bereiden, dat kan opdienen praten, dan heb ik een topavond.”

Brasserie De Halve Maan
Hazekade 20 • De Meije
T: 06 14445511
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
I: www.brasseriedehalvemaan.nl 

Bron: Het kontakt - 26 oktober 2023

Lderly en De Coach Voor Senioren

Samen eten en vriendschappen sluiten. Dat is het doel van het project Eet & Ontmoet van de gediplomeerde seniorencoaches Mia Verstraeten en Anja Boers.
in de gezellige woonkeuken bij Anja thuis in Zegveld worden deze winter drie avonden gehouden, waarbij een gezonde driegangenmaaltijd en een goed gesprek centraal staan.
“Het gaat om een pilot”, legt Mia uit. “Wij willen hier zes senioren aan tafel krijgen die elkaar niet kennen. Het is de bedoeling dat ze tijdens het eten met elkaar praten over verschillende onder¬werpen en naar elkaar luisteren. Zo bouwen deelnemers een band met elkaar op en kijken ze naar elkaar om. En misschien ontstaan er wel vriend¬schappen voor het leven.”
Chef-kok
De rolverdeling is duidelijk: Mia start het gesprek en Anja staat in de keuken om de maaltijd te bereiden. “Ik ben vroeger chef-kok geweest en vind het leuk om te koken, maar zal ook zeker meepraten.
Wat ik ga maken? Dat ga ik nog niet verklappen, maar ik weet zeker dat onze deelnemers het lekker gaan vinden.”
Het project is mede bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan. Maar een seniorencoach doet veel meer dan dat, zegt Anja. “Je bent een luisterend oor voor je cliënten en bied desgevraagd ook hulp bij praktische zaken, zoals het bijhouden van de administratie of het vervoer naar een arts.
Daarnaast coachen we bij onderwerpen als rouwverwerking, zingeving en uitbreiding van iemands kennissenkring.
Dit alles om ervoor te zorgen dat iemand nog veel vreugde en plezier uit het leven kan halen en dit als zinvol ervaart.”
Structuur
De begeleiding start soms al net na iemands pensionering. Mensen stellen zich dan mogelijk de vraag: ‘wat ga ik nu doen met mijn leven?’ Wij zijn ervoor om hen te helpen structuur te geven aan dat nieuwe leven en mensen te laten ontdekken wat ze nog kunnen en willen.” Het is volgens de twee seniorencoaches ontzettend belangrijk om aandacht te hebben voor het psychisch welbevinden van ouderen. Anja: “Actieve ouderen zijn gelukkiger en blijven langer gezond. Onze deskundigheid en hulp is ook zeker preventief bedoeld. Gezonde ouderen doen immers minder beroep op de gezondheidszorg.”
Wie zich wil aanmelden voor het project Eet & Ontmoet, kan bellen met 06- 11063939. De eetavonden zijn telkens op een vrijdag, op 1 december, 15 december en 12 januari. De prijs per avond is 45 euro.
Anja en Mia zijn allebei actief in de gemeente Woerden. Meer informatie is te verkrijgen
Lderly en De Coach Voor Senioren
T:06-11063939 (Anja) of 06-15864199 (Mia).
I: www.lderly.nl  / www.decoachvoorsenioren.nl 

Bron: Het kontakt - 26 oktober 2023

Geweldig om kids te zien genieten

ZEGVELD - In het kader van de Kinderboekenweek kwam Nienke van der Kooi donderdag langs op de christelijke basisschool Jorai in Zegveld. Zij maakte de illustraties voor het kinderboek ‘Donderwolkje’.
Gert Ton, bekend van De Berichtgever, las deze ochtend voor uit dit boek. “Ik heb Ton gevraagd omdat hij zo’n mooie stem heeft”, vertelt de 76-jarige beeldend kunstenaar. “Tijdens het lezen liet ik de leerlingen de bijbehorende tekeningen zien.” Van der Kooi vond het een feestje. “Het was geweldig om die kinderen te zien genieten van het verhaal en mijn plaatjes. Helaas kon Lena Mulder, de auteur van het boek, er niet bij zijn.”
Van der Kooi en Mulder ontmoetten elkaar enige tijd geleden op een verjaardag. “Lena vertelde dat ze bezig was met het schrijven van een kinderboek, maar nog niemand had gevonden voor de illustraties. Ik heb voor al mijn vijf kleinkinderen een prentenboekje gemaakt. Het leek me geweldig om samen met Lena aan de slag te gaan. We kwamen in gesprek met elkaar en zo is het balletje gaan rollen.”
De samenwerking tussen de twee verliep prima. “Zij schreef het verhaal en ik maakte er passende illustraties bij. Tijdens het hele proces hebben we veel met elkaar gebeld en overlegd. Maar ik had alle vrijheid om er iets moois van te maken.” Van der Kooi is dan ook trots op het eindresultaat. “Ik hoop dat er veel kinderen het boekje gaan lezen en ervan zullen genieten.”

Bron: Het Kontakt 12 oktober 2023

Schrijfster Vivian den Hollander Tjof bezoekt leerlingen Milandschool 

DE MEIJE - Op vrijdag 6 oktober kwam kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander naar De Meije. Zij bracht aan iedere klas een bezoek. In de onderbouw hebben de leerlingen het over hun huis gehad, zijn er liedjes gezongen en heeft Vivian een stukje voorgelezen.
In de middenbouw verteb de Vivian alles over 'Een griezelige ontdekking', liet ze op het bord haar schrijverskamer zien en was er tijd voor het stellen van vragen.
EIGEN ONTWERP
De leerlingen hebben de opdracht gekregen om zelf de voorkant van een boek te ontwerpen.
In de bovenbouw vertelde ze alles over het waargebeurde verhaal. 'Alleen Beer mocht mee.' Dit is ook het voorleesboek van groep 7/8. De leerlingen hadden allemaal een verhaaltje geschreven waar Vivian de beginzin van bedacht had en deze verhalen werden voorgelezen. En er was ook nog tijd voor het signeren van boeken en boekenleggers. De Milandschool heeft zes boeken van Vivian cadeau gekregen voor hun school-bibliotheek.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 11 oktober 2023

Buurtbus De Meije hoort bij straatbeeld

DE MEIJE - De chauffeurs Piet Zeeuw en Jaap den Bleker genieten met volle teugen van hun ritjes met de buurtbus door De Meije. Zij doen dit vrijwilligerswerk al jaren. Niet iedereen heeft eigen vervoer om op werk of bij school te komen of familie te bezoeken, en dan is deze lijn een uitkomst. 35 jaar geleden reed Buurtbus De Meije voor het eerst haar routes. Het 35-jarig jubileum is inmiddels gevierd met ruim zeventig vrijwlligers en hun partners.

'Wie zijn hand opsteekt, mag mee’

door Ad van den Herik

DE MEIJE - Buurtbusvereniging De Meije vierde onlangs haar 35-jarig bestaan, samen met haar circa vijftig vrijwilligers. Geheel belangeloos vervoeren deze onbezoldigde chauffeurs jaarlijks zo’n 20.000 reizigers met de buurtbus richting Woerden en Alphen en vice versa.

Net iets na het middaguur draait Piet Zeeuw vanaf de Eiber de buurtbus behendig de parkeerplaats op en parkeert het voertuig voor de toegangspoort van voetbalvereniging ESTO. Zijn dienst op lijn 724 zit erop. Die startte om 9.18 uur voor het station van Bodegraven. Daarna volgden stops in de Meije, Zegveld, Woerden, Nieuwerbrug, Waarder, Driebruggen om te eindigen’op het beginpunt in Bodegraven - een rondje van 35 kilometer. "Vandaag had ik veertien passagiers, dat is best aardig hoor," schetst de vrijwilliger de populariteit van het openbaar vervoermiddel. Piet kruipt al zo'n 10 jaar achter het stuur van het busje dat plaats biedt aan acht passagiers. In 2022 telde de lijn in totaal ruim 7000 instappers.
LAMMETJES KIJKEN
De parkeerplaats bij ESTO geldt als wisselplek voor de chauffeurs. In dit geval neemt Jaap den Bleker de plek van Piet in op de bestuurdersstoel. De Nieuwerbrugger meldde zich zo'n 5 jaar geleden als onbezoldigd chauffeur. Hij geniet met volle teugen van zijn ritjes.
Inmiddels weet hij dat iedereen zo zijn eigen motieven heeft om een kaartje van 1,40 euro te kopen. De één visiteert zijn of haar familie, de ander gaat op bezoek in het ziekenhuis van Woerden of gebruikt de bus voor woon-werkverkeer. Daar blijft het niet bij. "Er zijn vrouwen uit Rijngaarde, die gaan in het voorjaar mee om vanuit de bus in de Meije lammetjes te kijken," schaterlacht Jaap.
NIEUWE CHAUFFEURS WELKOM
Precies 35 jaar geleden drong Buurtvereniging De Meije aan op vervoer in het buurtschap dat zich door de polder kronkelt. "Omdat er mensen in de Meije waren die geen eigen vervoer hadden en kleine kinderen naar school moesten," weet bestuurssecretaris Ronald Moes.
Destijds behoorde Anneke Graman-Quint tot een van de oprichters. De Zegveldse is sindsdien bestuursvoorzitter en met haar bijna 78 jaar vervoert Anneke zelf ook nog wekelijks passagiers. Dat kan zij overigens nog 2 jaar doen, vertelt Ronald. "Chauffeurs mogen tot hun 80e jaar rijden. Om die reden moesten er pas drie chauffeurs stoppen. De meeste chauffeurs zijn natuurlijk gepensioneerd, al we hebben ook iemand van 28 jaar die vier dagen in de week werkt en het leuk vindt om dit op zijn vrije dag als vrijwilligerswerk te doen. We kunnen wel weer een paar nieuwe chauffeurs gebruiken."
VIERING 35-JARIG BESTAAN
Ronald bood zich 10 jaar geleden als vrijwilliger aan, en niet alleen voor het verzorgen van ritjes. "Ik ben secretaris, maak de roosters, houd de website bij en op woensdag zit ik een paar uur op de bus." Hij en de overige vrijwilligers hebben inmiddels het 35-jarig bestaan gevierd. Voor de jubileumviering meldden zich ruim zeventig personen (vrijwilligers en partners). "We zijn met twee bussen van Arriva vanuit Zegveld naar Heusden gereden. Van daaruit hebben we een rondvaart gemaakt door de Biesbosch en 's avonds gedineerd met een warm en koud buffet in de Miland hof in Zegveld. Dat was erg geslaagd."
OOK NAAR ALPHEN
In 2012 breidde de vereniging het reisaanbod uit met een buurtbusdienst tussen Bodegraven en Alphen, lijn 722, met halverwege haltes in Zwammerdam. Handig voor wie niet beschikt over eigen vervoer en bijvoorbeeld werkt in Ipse de Bruggen. Die kunnen opstappen en pakweg in Alphen of Bodegraven hun reis vervolgen door op de trein te stappen.
Het blijkt een populaire lijn, want vorig jaar kochten ruim 13.000 passagiers een kaartje of hielden ze hun pas voor de OV-chip- kaartlezer. "Vooral oudere mensen en scholieren maken gebruik van de buurtbus," schetst Ronald de doelgroep. De Bodegraver weet dat chauffeurs zich altijd flexibel opstellen en niet star vasthouden aan de officiële haltes. "Wie zijn hand opsteekt mag mee."
Meer weten over de buurtbus of aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan op: www. buurtbusdemeije.nl.

Elektrisch aangedreven bussen
In 1988 startte de buurtbus onder de vlag van Connexxion. Nu maakt de buurtbusvereniging gebruik van de bussen van Arriva, maar niet lang meer. De samenwerking eindigt medio december 2024. Vanaf dat moment gaat vervoerder Qbuzz de lijnen exploiteren. Die werkt met volledig electrisch aangedreven buurtbussen. “Dat is nog wel een dingetje, want chauffeurs met een BE-rijbewijs mogen voertuigen tot 3500 kg besturen. De bussen van Qbuzz zijn vanwege de elektrische accu wel 4200 kilo, maar ik neem aan dat we dan wel ontheffing krijgen.” klinkt Ronald optimistisch.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 4 oktober 2023

Rob: 'Mijn missie is meer dan geslaagd'

Met antieke trekker en pipowagen door alle 342 gemeenten.

Met een snelheid van gemiddeld 10 km per uur, reed Rob van Hoogdalem met zijn trekker in vijf maanden tijd door alle 342 gemeenten van Nederland. Hij werd zaterdag in Woerden warm onthaald.

Geld ophalen en naamsbekendheid geven aan inloophuizen voor (ex-) kankerpatiënten, naasten en nabestaanden. Dat was Robs (69) grote doel toen hij in mei vertrok vanuit zijn woonplaats Zegveld. „En die missie is meer dan geslaagd!”, zegt hij enthousiast.
Alleen al voor het Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden haalde Rob 13.000 euro op. „Maar het totale bedrag ligt natuurlijk nog veel hoger! Ik ben bij alle 83 inloophuizen in Nederland geweest en zij maakten er allemaal een feestelijke open dag van, waarbij ontzettend veel geld werd opgehaald.”
Gelukkig voor Rob, heeft hij zelf nooit van dichtbij kanker hoeven mee maken. De man die eerder zijn eigen groentewinkel had, kwam via een sponsoractie jaren terug met de inloophuizen in aanraking. „Ik had er nog nooit van gehoord. En met mij zoveel mensen niet. Dus er moést meer aandacht voor komen vond ik. Want zelfs mensen die wel met de ziekte te maken hebben, kennen het niet.”
Rob bedacht een ludieke actie. Op zijn antieke trekker, met daarachter een pipowagen waarin hij sliep, reisde hij door het hele land. „Ondertussen heb ik Goudse belegen kaas verkocht. Dat ging hartstikke hard. Overal waar ik stopte, trok mijn trekker ontzettend veel aandacht. Ik heb in iedere gemeente wel een stuk verkocht.”
Hij legde zo’n 5000 kilometer af. En dat op een trekker die gemiddeld maar zo'n 10 kilometer per uur reed. „Er zit geen vering in, dus ieder bobbeltje voel je. Dan kun je niet te hard”, vertelt Rob. „Het zoeken van de route was soms een flinke uitdaging. Je kunt natuurlijk niet over snelwegen. Soms stelde ik mijn navigatie in op fietsen, maar als ik dan een  paaltje tegenkwam, moest ik ook weer terug.”
Toch heeft Rob zich kostelijk vermaakt. „Ik had een heerlijk bed in het huisje achter de trekker. Iedere avond zocht ik een boerderij op, met de vraag of ik mijn trekker daar mocht neerzetten. Geen enkele keer was het antwoord enkel ‘nee’. Letterlijk alle keren vroegen mensen: ‘Wil je koffie? Wil je wat eten?’ Dat is toch geweldig!”
Halverwege de route kwam Rob aan in Den Haag. „Daar dacht ik wel: hier zijn minder boeren. Het kan lastig worden om een slaapplek te zoeken. Precies op dat moment kreeg ik een lekke band”, vertelt hij lachend. „Gelukkig werd die snel gemaakt en vond ik daarna een plekje op de manege. Een dag later was ik in het Westland, waar ik in een grasstrook was geparkeerd. Uit zichzelf kwam er iemand naar me toe die zei: ‘Wij hebben een bed voor je. Kom maar hier slapen!”'
Intensief
Het thuisfront, heeft Rob dankzij alle mooie gesprekken niet gemist. „Maar het waren wel intensieve maanden”, geeft hij toe. „Overal waar ik kwam, sprak ik mensen die kanker hebben gehad of dierbaren zijn verloren. Dat was erg pittig."
Afgelopen zaterdag werd Rob in Woerden groots onthaald op het kerkplein. „Er kwam gelijk een man naar me toe, volledig in tranen. Zijn vrouw was vier weken geleden aan kanker overleden, vertelde hij. Ontzettend verdrietig. En dat soort verhalen hoor je eigenlijk iedere dag.”
„Maar juist voor hen zijn de kankerinloophuizen ontzettend belangrijk. Zoals de naam het zegt, kun je daar gewoon binnenlopen. Je kunt je verhaal kwijt en je vragen stellen. En de vrijwilligers daar kunnen je ontzettend goed helpen”, aldus Rob.

Bron: AD Woerden 3 oktober 2023

Ad wint 155.000 euro bij Miljoenenjacht

Toen Ad uit Zegveld zondagavond een dutje op de bank deed, schrok hij zich plots een hoedje. De deurbel klonk. Slaperig deed hij de deur open en daar stond hem wel een heel leuke verrassing te wachten. Niemand minder dan Winston Gerschtanowitz, van televisieprogramma Postcode Loterij Miljoenenjacht staat op de stoep.
„Hoe is het mogelijk?” reageert Ad, wetende dat hij zomaar eens een heel groot geldbedrag gewonnen kan hebben.
Winston komt bij Ad op de bank zitten en onthult een cheque van 155.000 euro. Op dat moment komt Ads vrouw Menny, die ook deelneemt aan de Postcode Loterij, binnengelopen.
Zij was op bezoek bij een buurvrouw op de hoek. Wanneer Winston haar het goede nieuws vertelt, kan ze haar ogen niet geloven. „Heerlijk!” roept ze. Een bestemming voor de prijs heeft het echtpaar al. „Onze auto is aan vervanging toe”, laten ze weten. Ad en Menny wonnen hetzelfde bedrag als dat er zondagavond in de uitzending van Miljoenenjacht werd gewonnen.
Daarnaast werd er nog eens 155.000 euro verdeeld over de Willem Alexanderstraat in Zegveld. Per lot wonnen bewoners 19.375 euro.
Menny speelde met twee loten mee, dus kreeg ze dit bedrag nog boven op de eerste grote prijs.
Geïrriteerd oog
Winston Gerschtanowitz heeft als traditie om op pad te gaan met een confettikanon. Dat ging vorige week echter goed mis. De popper ontplofte in het gezicht van winnaar Maxime. De vrouw hield er een geïrriteerd oog aan over. Het gaat nu goed met haar, maar de schrik zat er goed in. Winston liet het kanon in Zegveld daarom maar achterwege.

door Alissa Verweerd

Bron: AD Woerden 3 oktober 2023
Pin It