Zegveld omarmt Burendag massaal

De Korensloot heeft de gezelligste buren - Utrecht, 12 september 2006 – In aanloop naar Burendag op 16 september raakt Nederland steeds meer in de ban van de nieuwe feestdag. Al 300.000 mensen hebben hun buren actief voor Burendag uitgenodigd of aangegeven wat er op Burendag bij hen in de straat zou moeten gebeuren. De landelijke animo voor Burendag is groot, zo ook in Zegveld.

De gezelligste buren
De Korensloot herbergt de meest gezellige buren van Zegveld. Zegveld behoort daarmee tot één van de actieve gemeenten die deelneemt aan Burendag op 16 september. Landelijk blijken Drenthe en Flevoland de gezelligste provincies van Nederland met de meeste mensen die tot nu toe deelnemen. Utrecht staat daarentegen op de 9de plaats.

Bij ons in de buurt mag best wat meer gebeuren
Meedoen aan Burendag is simpel. Iedereen kan zich aanmelden via www.deburendag.nl  en zien wie er in de buurt nog meer meedoen. Ook kunnen er persoonlijke buurtboodschappen worden achtergelaten en zijn er typische burenprijzen te winnen. Bovendien ontvangen alle deelnemers gratis een deurschildje waarmee ze kunnen laten zien dat hun deur openstaat voor meer gezelligheid in de buurt. Maar liefst 66% wil graag op Burendag een buurtfeest organiseren. De overige 34% houdt het liever wat kleiner en gaat gewoon bij elkaar op de koffie. Van 43% van de inwoners mag er in het algemeen wel wat meer gebeuren in de buurt. 25% vindt het al zo gezellig dat er niets extra’s gedaan hoeft te worden.

De buur nader omschreven
De buren omschrijven zich massaal als betrouwbare buur, maar liefst 56% geeft dit aan. Op de voet gevolgd door de actieve buur die graag dingen onderneemt. Maar ook klusburen moeten in Zegveld goed te vinden zijn (9%). Kook- en roddelburen komen relatief minder voor.

Gezelligheid dichtbij huis
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction bleek al dat er grote behoefte is aan meer burencontact. 77% van de Nederlanders wil graag meer contact met hun buren. Burencontact bepaalt immers voor een groot gedeelte de gezelligheid in de buurt. Tijdsdruk is in deze vaak de grote boosdoener. De resultaten van dit onderzoek vormden voor Douwe Egberts de aanleiding om Burendag te organiseren. Burendag is een dag om de buren even op te zoeken, een praatje te maken of misschien zelfs wel een buurtfeest te organiseren. Nederland blijkt dus blij met haar buren. Zouden ze echter mogen kiezen, dan zouden Jan Smit, gevolgd door Frans Bauer en Wendy van Dijk meer dan welkom zijn als nieuwe buren.
Pin It