“De Woerdense Kabelkrant” heeft nu ook Teletekst!

Sinds 1 mei 2006 is de Kabelkrant van Woerden uitgebreid met Teletekst.
Een schat aan actuele informatie en nieuws uit de regio. Zo zijn er de rubrieken: regionieuws, gezondheid, agenda, sport en pagina’s van verenigingen, stichtingen en bedrijven.

De Kabelkrant, die officieel RPL Tekst-TV heet, is een onderdeel van de Stichting Lokale Omroep Woerden. De uitbreiding naar Teletekst was voor de omroep een logische stap. Door de grote kijkdichtheid van de zender en de toenemende vraag om meer nieuws te kunnen plaatsen op de Kabelkrant werd naar meer mogelijkheden gezocht. RPL Teletekst is daarvoor de ideale oplossing.

Zo zal het dagelijkse nieuws van de Kabelkrant een week lang te vinden zijn op RPL Teletekst. Ook sportnieuws is daardoor niet slechts één dag, maar langere tijd te lezen. Het belangrijkste voordeel is er voor de rubriek "agenda". Daarin kunnen verenigingen, stichtingen en bedrijven hun activiteiten promoten.
De Kabelkrant moest met regelmaat berichten weigeren omdat de uitzendduur van de Kabelkrant anders te lang zou worden. Met RPL Teletekst is er veel meer ruimte voor agendaberichten, in overleg met de omroep kunnen verenigingen en stichtingen zelfs een eigen teletekstpagina gaan beheren. Geïnteresseerden voor een eigen pagina kunnen contact opnemen met de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Kabelkrant heeft sinds de start in december 2004 een zeer grote kijkdichtheid. Bij een onderzoek in september 2005 bleek dat 54% van de Woerdense huishoudens minimaal één keer per week naar de Kabelkrant kijkt. Landelijk liggen die cijfers voor een Kabelkrant gemiddeld op 24%.

“De Woerdense Kabelkrant” is 24-uur per dag te zien via het kabelnet van Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Daarnaast zijn via RPL Tekst-TV de radio-uitzendingen van RPL FM te horen.

De start van RPL Teletekst maakt deel uit van de professionaliseringsplannen die de Stichting Lokale Omroep Woerden de afgelopen maanden heeft gepresenteerd. De omroep wil meer nieuws gaan brengen uit de regio, het imago opfrissen, en de omroep opnieuw onder de aandacht brengen bij de inwoners van Woerden.

Pin It