12e Hoofdwegtuinendagen Zegveld (gemeente Woerden)

‘OPEN HUIS’ in de TUIN

Vrijdag 29 juni 2007
Zaterdag 30 juni 2007
van 10.00 – 17.00 uur

Bij de deelnemers staat een bord aan de weg.

toegang gratis

Midden in de Zegveldse polder ligt de Hoofdweg. Binnen een afstand van circa 1 kilometer liggen de te bezoeken tuinen.

140 Theo en Jeanne Nieuwendijk
Een heel gewone tuin op een gewoon erf maar toch heel bijzonder. In ons Thomashuis en tuin wonen en werken wij met 8 bewoners die allen een verstandelijke beperking hebben. Wij wonen hier nog maar vanaf juni dit jaar, dus onze de tuin moet nog opgeluisterd worden met gezellige potten, planten en tuingoed, misschien kunt u ons een beetje op weg helpen. Op de grasveldjes, verbonden met een bruggetje, lopen 2 lakenvelder geitjes, 2 ouessantschaapjes een toompje kippen en konijnen. Hier staan ook appelbomen, een perenboom en een pruimenboom. Onze bewoners helpen mee om de dieren te verzorgen en om in de tuin te werken. In de activiteitenruimte van onze verbouwde schuur gaan wij in de toekomst ambachtelijke producten maken. Tijdens deze Zegveldse tuindagen verkopen wij diverse cadeau-artikelen die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking. U bent van harte welkom op een bijzondere plek in Zegveld.

106 Riet en Coen Kop
Naast onze boerderij vindt u de moestuin, waarin naast groente ook diverse bloemen groeien o.a veel hortensia’s en canna’s. Langs vijvers en hoogstam fruitbomen loopt u over een kort gemaaid pad ons jonge natuurgebied in. Hier komen veel verschil-lende wilde planten en diverse vogels voor. Vanuit het natuurgebied komt u bij onze bloemenpluktuin.
Terug bij de boerderij kijkt u even rond bij onze paling en vijvervissen in de grote schuur. Hier ziet u in een klein systeem hoe paling opgekweekt wordt, u ziet ook een koi-karperkweeksysteem en veel mooi gekleurde koi voor de verkoop.
Tenslotte kunt u in de boerderij genieten van een kop koffie of thee en een broodje gerookte paling. In een aquarium zwemt een grote paling.
U mag raden hoe zwaar hij is.
Noteer dit met uw naam en adres of telefoon-nummer in bijliggend boek. Voor de winnaar een pond heerlijk gerookte paling of een koikarper (deze is niet gerookt). Ook kunt u vers gerookte paling, wel of niet gefileerd, meenemen voor thuis. Gebruik van het toilet: in de boerderij.

151 Harry Stevens
De Galerie 8x10 is open, met fraai fotowerk. Landschap zie ik als een tuin van ons allemaal, dus passend in het concept van de tuinendagen. Gezien de vele positieve reacties van vorige jaren verheug ik mij erop weer veel bezoekers te mogen ontvangen.

143 Sylvia Bloemendaal en Erik Franssen
Ook nummer 143 doet ‘als vanouds’ weer mee. Aangezien wij de tuin iets meer op kinderen hebben ingericht, nodigen we ook alle kinderen uit om mee te komen. Allereerst hebben we een hek geplaatst voor de waterpartij, zodat onze dochters veilig buiten kunnen spelen. De borders bij de achtergevel van het huis zijn omgetoverd tot kindermoestuin. Hier hebben ze aardbeien, radijsjes, lente uitjes, worteltjes en zonnebloemen gezaaid. We zijn erg benieuwd naar de oogst! Verder kunnen de kinderen zich prima vermaken op de trampoline, glijbaan en schommels. Als je goed kijkt, zie je misschien onze twee scharrelkippetjes rondlopen. Op het eiland wonen momenteel, naast enkele eendjes, twee konijnen en twee cavia’s.

Ook de echte tuin- en natuurliefhebber kan z’n hart ophalen in de tuin. De borders in de tuin zijn nauwelijks gewijzigd, het uitzicht over het veenweidegebied is nog steeds prachtig en vanaf de verschillende bankjes is het dus nog heerlijk genieten. In de kas staat koffie, thee en gebak klaar. De kas is veranderd in een knutselkas. Voor zowel volwassenen als kinderen is het mogelijk om hier workshops te volgen in bijvoorbeeld schilderen, decoupage of sieraden maken (zie ook www.art-fasylity.nl ). Er zijn verschillende werkstukken, die tijdens de workshops gemaakt zijn, te bezichtigen en verder zal Karen Geerdink enkele schilderijen tentoonstellen.

137 Bea en Gert Hulleman
Onze gevarieerde tuin is eigenlijk nooit helemaal af: altijd willen we weer delen anders inrichten. Het belangrijkste vinden we, dat er veel kleuren te zien zijn, in elk seizoen. Achterin de tuin kunt u heerlijk rustig zitten om te genieten van het uitzicht over een prachtig stukje Groene Hart.
In de schuur zijn natuurschilderijen van Jan van der Veen uit Woerden te zien. Er is een demonstratie vilten en er zijn viltproducten te koop van leden van “Scholen in de kunst” uit Amersfoort. Tevens diverse grappige tuinplantjes, fotokaarten en stokrooszaden te koop.

68 Cobi en Herman Lekkerkerker
Van harte nodigen wij u uit een kijkje te nemen in onze tuin, waaraan wij zelf zoveel plezier beleven. De achtertuin is deze winter verfraaid met een nieuw terras waarin Herman een vijver heeft aangelegd. Via Cobi’s tuinpad komt u in de 40 jaar oude tuin. Een kleine boomgaard en groentetuin over de brede sloot is door een brug verbonden met de al bestaande tuin, waar volwassen bomen en borders op kleur het ruime gazon omlijsten.

Diverse zitjes op het terras, de vlonders en in de boomgaard bieden een heerlijke plek om te genieten van de tuin en de Zegveldse natuur, eventueel met een drankje en zelf gemaakte lekkernijen.

Schuin aan de overkant

33 Geertje en Arie Bol
Ook dit jaar is onze tuin weer te bezoeken. De voortuin aan de schaduwkant ziet er rustig uit in de kleuren lila, roze, blauw en licht geel. Via een paadje van boomschors loopt u tussen de perken door. Langs het huis komt u in de achtertuin met 2 borders. De border langs de schuur is gevuld met vaste planten in de tinten geel, paars en blauw. De border achter in de tuin heeft de kleuren roze, rood, wit en blauw. In de tuin staan ook wat fruitbomen zoals perenbomen een pruimenboom en een appelboom. Achter de heg vindt u onze groentetuin met kippen en konijnen. U heeft een wijds uitzicht achter in de tuin, waar u gerust uw boterham op kunt eten.
Wij kunnen voor een kopje koffie of thee zorgen. Anneke Kastelijn zal haar zelfgemaakte beelden exposeren in onze tuin, zeker de moeite waard om ze te komen bezichtigen.
Van harte welkom, het is altijd leuk om weer mensen te begroeten die van tuinen en de natuur houden.

30 Diana en Goof van Erkel
Wij zijn nu bijna drie jaar bezig in deze tuin. Wij hebben onze stijl erbij gebracht maar het blijft een Engelse tuin. In onze fotostudio, voorheen de serre, is een 3D-dia presentatie te zien. In het tuinhuis kunt u genieten van pannekoekjes met ijs ter versterking van de innerlijke mens.
Achterin de tuin van Diana en Goof loopt u door de boomgaard naar de tuin van

34 Linda en Freek de Wette
De boomgaardjes lopen in elkaar over. Er staan appelbomen, mispel en kweepeer. Onze boerderij-tuin met weelderige en kleurrijke beplanting is nonchalant. We zijn nu bezig met het aanleggen van oever- en waterbeplanting passend bij de polder. Op diverse plekken in de tuin staan stoelen om rustig van de tuin te genieten, voor de liefhebbers is er koffie en wat erbij.

Dit jaar zal in het achterste deel van de tuin kwekerij De Wuivende Aren, tot dit jaar ook gevestigd aan de Hoofdweg, aanwezig zijn. Zoals u gewend bent zullen er weer bijzondere planten te koop zijn uit eigen kweek.

In verband met het vele water rondom de tuinen vragen wij u, uw kinderen goed in de gaten te houden!
Wij maken u erop attent dat het betreden van de tuinen geheel voor eigen risico is.

Kwekerij De Wuivende Aren is verhuisd maar blijft actief! Wij zijn heel blij dat u het resultaat kunt zien tijdens deze dagen, achterin de tuin van de nummers 30 en 34 in de boomgaard!

Informatie over de Hoofdwegtuinendagen via de website: www.wuivendearen.nl

Voor nadere informatie:

Gert en Bea Hulleman: 0348-691115
of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It