13 JAAR HOOFDWEGTUINENDAGEN TE ZEGVELD


vrijdag 27 en zaterdag 28 juni van 10.00 – 17.00 uur
In het Utrechtse poldergebied ligt het dorpje Zegveld met zo’n 2000 inwoners. Aan de Hoofdweg liggen achter de huizen en boerderijen tuinen die je niet zou verwachten wanneer je door het dorp rijdt. Een aantal inwoners met passie voor tuinieren stelt hun tuin voor de 13e keer open voor publiek. Volgens bezoekers geeft “het dwalen door de ’eigen’ tuinstijlen” inspiratie voor de ontwikkeling van hun eigen tuin.
Het zijn allemaal andere tuinen. De ene tuin kenmerkt zich door kleur, de andere door oude fruitrassen. Vanuit een natuurgebied komt u bijvoorbeeld in de pluktuin waar u kunt genieten van paling uit eigen kwekerij.
Ook wisselen de deelnemers soms; zo doet dit jaar de oude pastorie mee met een nieuw ingerichte tuin.
Er zijn tuinen met speciale buxushagen; een mooie parktuin; een ouderwetse sfeervolle boerderijtuin. Kortom, er is afwisseling in inrichting en beplanting.
De toegang is gratis.
Al 13 jaar zijn deze tuinfanaten actief om hun passie te delen met andere liefhebbers. Jaarlijks ontvangen zij zo’n duizend bezoekers, ook van over de grens. Er is ook belangstelling voor deze dagen van buitenlandse vakbladen.

 

hoofdwegtuin2008-01

hoofdwegtuin2008-02

Pin It