Na het laatste fluitsignaal van de scheids om half 10 ’s morgens 6 december was de buit binnen, een ruime overwinning op de F7 van Sportlust was alweer de 9e overwinning voor het team, dat de hele competitie slechts één keer punten liet liggen. De grote groep supporters rende het veld op, de muziek startte, bloemen werden uitgedeeld, een en al ontlading, want de mannen waren KAMPIOEN!
Het meest zenuwachtig waren niet de spelers, maar een van de coaches. Zeker Hans had een slechte nacht beleefd, maar het moest toch echt gaan gebeuren die morgen. Peter was er gelukkig erg nuchter onder en kon de rust op de mannen overbrengen. Ook onze trouwe fan en supporter Arjen was er weer bij en die had zelfs een heus overwinningsbord alvast meegenomen. Hij liet hem echter in de rust pas zien, toen er al een ruime voorsprong op het bord stond, voor de zekerheid.
Het seizoen kon maar op één manier afgesloten worden, en dat was door te winnen. Een gelijkspel zal in theorie al genoeg zijn voor de titel, maar dat was natuurlijk niet de bedoeling, vandaag moest er gewonnen worden! Opvallend ontbrekende naam was die van Lucas, die was namelijk ziek. Hij kwam wel kijken (en in de tweede helft zelfs nog even meedoen in de spijkerbroek en jas onder het shirt).
De sterren wisten eigenlijk niet wat verliezen was, sterker nog: het team is dit seizoen nog geen een keer op achterstand gekomen. Het was dan ook billenknijpen toen Sportlust op ‘De Beemd’ het initiatief nam en al snel tot een kans kwam. Gelukkig werd er genoeg gestoord door het verdedigersduo Stef en Harry, zodat de bal weer naar voren kon en onze ‘internationale’ goalie Micha niet in actie hoefde te komen. De vanuit Zuid-Afrika getransfereerde speler moest in de eerste helft wel een keer de bal uit het net vissen, maar er was al afgefloten vanwege een blessure. Ondertussen had Siveo er al een paar in liggen. Met Luuk als enige diepe spits waren er al in de beginfase kansen, maar nog geen goals. Maar uiteindelijk wist Luuk via een directe vrije trap het net te vinden. 1-0. Het middenveld, bestaande uit Max en Rob, met daarachter Jesse als controlerende man, had het spel onder controle. De verdedigers kregen nauwelijks wat te doen en het was wachten op de doelpunten die Siveo zou gaan maken en nadat Max, Luuk en daarna opnieuw Max de stand op 4-0 hadden gebracht klonk het fluitsignaal voor de rust.
In de kleedkamer gekomen begon Hans met het praatje, wat natuurlijk enkel positief was, maar er moest wel uitgekeken worden. Als wij er in één helft vier in kunnen schieten, kan Sportlust dat natuurlijk ook. Gelukkig was dat onderdeel niet van toepassing op de tweede helft, het spel vloeide weer richting het doel van Sportlust en de arme keeper werd weer veel onder vuur genomen. Sportlust kwam er niet meer aan te pas, omdat er gewoonweg niemand door het middenveld heen kwam. Waar Jesse de enkele counters van Sportlust controleerde en verwerkte, zorgden Max en Rob voor de pass naar spits Luuk. Harry en Stef hoefden achterin nauwelijks in te grijpen en dat gaf de mogelijkheid voor de twee om ook eens naar voren te gaan. Door doelpunten van Rob en Jesse en omdat Sportlust een goaltje mee pikte, maar dat was er slechts eentje voor de statistieken, werd de eindstand 6 -1 !! Kampioenen !!
Na de wedstrijd en de hele mikmak daarna, konden we uitrusten en feesten in de kantine, met uiteraard de patatjes van Koos, die hij zelf bij Hoko mocht bakken!
Peter Vermeij Jr.
Leider Siveo F1

F1SiveoKampioen

Dit zijn de namen bij de foto : Voorste rij vlnr. Stef Vernet, Rob Hoogeveen, Lucas Vermeij, Max Langerak, Luuk Bregman, Micha Jansen, Jesse Baas en Harry Spierenburg. Achterste vlnr. leiders Hans Bregman en Peter Vermeij.
Pin It