ZEGVELD OPEN HUIS IN DE TUIN

Vrijdag 26 juni 2009
Zaterdag 27 juni 2009
van 10.00 – 17.00 uur

Zegveld, gemeente Woerden, toegang gratis

In het dorp Zegveld, gemeente Woerden, in het Groene Hart, vinden voor de 14e maal de Hoofdwegtuinendagen plaats. Aan de lange Hoofdweg liggen binnen 2 kilometer deze tuinen die deze dagen de tuinhekken wijd voor u open zetten!!
U bent van harte welkom op de veengrond.

In verband met het vele water rondom de tuinen vragen wij u, uw kinderen goed in de gaten te houden!
Wij maken u erop attent dat het betreden van de tuinen geheel voor eigen risico is.
In verschillende tuinen is er koffie/thee of frisdrank te verkrijgen, zijn er plantjes te koop of is er een expositie te bekijken

Aan het begin van de Hoofdweg, vanaf Woerden, ligt rechts:

140 Thomas huis Zegveld  - Theo en Jeanne Nieuwendijk
Een gewone tuin op een erf maar toch heel bijzonder! In ons Thomas huis en tuin wonen en werken wij met 8 bewoners met een verstandelijke beperking.
Op de grasveldjes, verbonden met een bruggetje, lopen 2 Lakenvelder geitjes, 4 Ouessantschaapjes, een toompje kippen en konijnen. Hier staan ook appelbomen , een perenboom en een pruimenboom. Onze bewoners helpen mee om de dieren te verzorgen en om in de tuin te werken.
Achter op het erf in de verbouwde schuur bevindt zich Atelier de Schuur. Hier werken 6 kunstenaars. In het atelier en de tuin kunt u het gemaakte werk bezichtigen. Tijdens de open tuindagen zullen er bij het Atelier demonstraties Raku stoken, een oude Japanse stooktechniek, gegeven worden. Omdat er met vuur wordt gewerkt, is Raku een spannende stooktechniek die ook voor de toeschouwers spectaculair is.

134 Jan en Betty Verheul
Een natuurlijk aangelegde tuin met verschillende vijvers, steigers en dierenverblijven.
Door de grote verscheidenheid aan bomen, planten, bloemen en dieren allerminst een saaie tuin. Het landelijke gevoel wordt nog eens versterkt door het loslopende pluimvee, de bijenkasten en de ooievaarsnesten.
Kortom………beslist een bezoek waard!!

106 Riet en Coen Kop
U bent van harte welkom op onze paling boerderij. Waar vroeger koeien gestald werden, is nu gelegenheid om een smakelijk broodje gerookte paling te nuttigen.
In de schuur met de rode dakpannen kunt u rondkijken bij de paling en vijvervissen die wij daar opkweken. Achter de ‘hooiberg’ wordt paling gerookt en wij willen u hier graag over informeren!
De pluktuin is voor ieder toegankelijk en er kan tegen een kleine vergoeding een boeket door u samengesteld worden.
Achter de pluktuin ligt ons natuurgebiedje met een grote poel waarin karpers van ruim 20 pond rondzwemmen. In dit gebied, maar vooral rond de oevers van de poel, groeien wilde bloemen en planten die voor kenners interessant zijn.

137 Bea en Gert Hulleman
Onze gevarieerde tuin is eigenlijk nooit helemaal af: altijd willen we weer delen anders inrichten. Het belangrijkste vinden we, dat er veel kleuren te zien zijn, in elk seizoen. Achterin de tuin kunt u heerlijk rustig zitten om te genieten van het uitzicht over een prachtig stukje Groene Hart. Er zijn tuinplantjes, fotokaarten en stokrooszaden te koop.

76 Gerrie en Herman Schuiveling
Sinds drie jaar zijn wij de trotse bewoners van de voormalige pastorie. Inmiddels is de voortuin in de oude luister hersteld.
Ons huidige project is de achtertuin.
Wij willen de oude boomgaard zo herstellen dat we kunnen blijven genieten van het zicht op de polder en er een fijne plek van maken. Het is een groot terrein en wij denken hier nog wel even met deze hobby bezig te zijn!. Kortom, wij weten nu nog niet zeker of we op tijd klaar zijn met alle plannen die we hebben voor onze tuin.
Als het bord buiten staat, bent u van harte welkom.
Echter, staat het bord er niet, vragen wij u ons te laten werken zodat we u volgend weer kunnen verwelkomen in onze tuin!

30 Wendy en Goof van Erkel
De voortuin is traditioneel gehouden met strakke buxushagen waarin doorbloeiende rozen staan. Loopt u langs het huis naar de achtertuin. Na de fotostudio komt u via hederabogen bij de ronde borders met vaste, voornamelijk roze bloeiende planten. Na de vijver ligt de kleine boomgaard met kweepeer, mispel en appelboom en niet te vergeten een fijn terras. Via deze boomgaard komt u in de tuin van

34 Linda en Freek de Wette
Na de boomgaard met de ouderwetse maar heerlijke Notaris appelboom, komt u in de tuin via een rozenboog. De weelderige beplanting in de tuin is voornamelijk in blauw tinten. Langs de slootkant staan verschillende Hortensia soorten. Her en der staan zitjes waar u rustig van de omgeving kunt genieten.

Tussen de fruitbomen staan de planten van kwekerij/tuinatelier De Wuivende Aren. Voorheen gevestigd aan de Hoofdweg maar nu op woensdag en donderdag te bezoeken op het adres: Barwoutswaarder 128, 3449 HR in Woerden. Zoals de naam al aangeeft met name een kwekerij van grassen en planten met aarvormige bloeiwijze. Ook in de tuinen van nummers 33 en 34 vindt u diverse volwassen planten, afkomstig van deze kwekerij.
Heeft u vragen over beplanting, inrichting, tuinclub bezoek of anderszins, neem dan contact op met Anneke Kastelein.

33 Geertje en Arie Bol
Langs ons erf hebben we afgelopen herfst prachtige amberbomen (Liquidambar) gepoot. De voortuin aan de schaduwkant ziet er rustig uit in de kleuren lila, roze, blauw en licht geel. Via een paadje van boomschors loopt u tussen de perken door. Een mooi detail is de grote waterschaal waarin de vogels naar hartelust badderen. Langs het huis komt u in de achtertuin met 2 borders.
De border langs de schuur is vorig jaar opnieuw ingeplant met vaste planten tussen de tientallen jaren oude gele doorbloeiende rozen. De borderplanten zijn in alle tinten blauw. In de tuin staan ook wat fruitbomen zoals perenbomen een pruimenboom en een appelboom. Achter de heg vindt u onze groentetuin met kippen en konijnen.
Achter in de tuin is een wijds uitzicht. Nieuw dit jaar is ons tuinhuis.

In verschillende tuinen is er koffie/thee of frisdrank te verkrijgen, zijn er plantjes te koop of is er een expositie te bekijken

Informatie over de Hoofdweg Tuinendagen via de websites: www.wuivendearen.nl en www.zegveld.net

U kunt ook bellen met:
Geertje Bol: 0348 – 691855
Linda de Wette: 0348 - 692966
Anneke Kastelein: 06 - 20333641
of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It