ZEGVELD - Aan het moderne winkelpand zie je het niet af, maar Coop Bremmer bestaat deze maand alweer vijftig jaar. Hoewel op de gevel van de supermarkt sinds 2002 de landbremmer01elijk bekende naam Coop prijkt, hebben de meeste Zegvelders het gewoontegetrouw over 'Bremmer' of zelfs 'de melkboer'. Echter, de tijden dat Bremmer senior dagverse melk aan huis bracht, zijn allang voorbij. Het gevoel voor service houdt daarentegen al een halve eeuw stand.
Huidig eigenaar Piet Bremmer vertelt: „De precieze datum is niet bekend, maar in september 1959 verhuisden mijn vader en moeder met drie kinderen vanuit Moerkapelle naar de Nieuwstraat in Zegveld. Mijn vader was boerenknecht en wilde graag vooruit. Melkboer worden was in die tijd dan een logische stap. Eerst op de bromfiets met mand en later met een tweedehands Volkswagen bus verkocht E hij zuivel langs de deuren. Terwijl hij ventte, hield mijn moeder een melkwinkel. Op een gegeven moment wilde mijn vader het - toen nog - winkeltje uitbreiden. In 1969 kreeg hij een vergunning om aan de Middenweg een zelfbedieningswinkel met bovenwoning te bouwen. Heel in het begin heette deze SRV, maar algauw werd het Bremmer." Na het behalen van zijn LEAO-diploma kwam Piet Bremmer in de zaak werken. „Na verloop van tijd hebben we het venten helemaal afgebouwd en onze pijlen gericht op de supermarkt. Uiteindelijk heb ik in 1992 de zaak overgenomen van mijn ouders. Hoewel ik natuurlijk dingen anders doe dan zij, zijn ze er nog bij betrokken en helpen ze graag mee."
Verder uitbouwen
bremmer02
Een grote verandering in het 50-jarig bestaan was de aansluiting bij supermarktketen Coop.
Bremmer hierover: „Wij waren een van de eersten in het land die bij hen franchisenemer werden. Evengoed hebben we plaatselijke leveranciers aangehouden die net als wij gericht zijn op kwaliteit. Zoals bakkerij Versluis, stomerij Tip Top en - sinds kort - bloemenhuis Pietersen. Door de jaren heen hebben we het oppervlak van de zaak weten te verdubbelen en het assortiment kunnen uitbreiden. Uit Zegveld zijn namelijk de slager, bloemenwinkel, het postkantoor en de Rabobank vertrokken. Om ons dorp leefbaar te houden en onze klanten goed van dienst te blijven, gingen wij deze producten aanbieden. Op die manier proberen we de service steeds verder uit te bouwen. Dicht bij huis en met vriendelijk personeel."
Vijftig jaar na dato heeft 'Bremmer' dus nog steeds bestaansrecht. Piets zoon Bart ziet dat ook zo. „Bart wil graag in deze branche werken. Daarom doet hij sinds zijn opleiding ervaring op bij verschillende supermarkten en blijft hij daarnaast leren".

Pin It