Actie Zegveld schoon

Leerlingen van groep 8 van de Zegveldse basisschool Jorai houden op dinsdag 8 februari de actie ‘Zegveld schoon’.

De Jorai heeft in het kader van een projectweek de leerlingen de opdracht gegeven geld te ‘verdienen’ voor het goede doel. Leerlingen van groep 8 van de Jorai hebben daarom een actie opgezet om Zegveld schoon te maken en daarbij ook geld in te zamelen.
Groep 8 is tot deze actie gekomen omdat zij graag het goede voorbeeld willen geven aan jongere kinderen maar ook aan volwassenen die zomaar afval op straat gooien.
Het geld dat wordt ingezameld gaat naar de adoptie school in Roznava (Slowakije) en Shelter Ministries (kindertehuizen in arme landen). Ook een deel van het geld gaat naar de Jorai school.

Esmee Verheul, Ghyslaine Burggraaf en Nikki Kuijer hebben een brief naar de burgemeester van Woerden geschreven met het verzoek om afvalcontainers en prikkers te krijgen voor deze actie. De gemeente Woerden vindt dit een prima actie en stelt daarom deze afvalcontainers en prikkers graag ter beschikking.
Het Dorpsplatform Zegveld is bereid gevonden de scholieren te financieren waardoor het schoonmaken geld oplevert voor het goede doel.

Dinsdag 8 februari gaan de groep-8-ers om 14.00 uur Zegveld in en zullen tot 17.00 uur zoveel mogelijk rommel opruimen.

Pin It