logoZegvelderie2011
Klik hier voor de foto's
 

De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 18 juni na een onderbreking van een aantal jaren de
28ste editie van de Zegvelderie..

Vanwege een tekort aan financiële middelen stopte de CSZ in 2004 met het jaarlijkse evenement.
Een vernieuwd bestuur heeft de draad weer opgepakt en is druk bezig het programma rond te krijgen. In oktober vorig jaar werd het Toffeest met zeshonderd bezoekers gehouden in de sporthal van de Milandhof, met als doel een reservebedrag te creëren voor de 28ste Zegvelderie. Dankzij de Milandhof die daar de mogelijkheid toe bood, lukte dat. Ook voor dit jaar heeft het bestuur van de Milandhof ingestemd met een Toffeest op zaterdag 1 oktober.
Met het beginkapitaal is de CSZ aan de slag gegaan en wordt het in elk geval weer een dag vol spel, amusement, demonstraties en sensatie
Volgens het voorlopige programma gaat de Zegvelderie om 10.00 uur van start met een kramenmarkt en kinderrommelmarkt. Een uur later geeft burgemeester Hans Schmidt het startsein voor de vele activiteiten voor jong en oud.


Op het plein achter de Milandhof wordt door oud bestuurslid Wout Verweij, een plein ingericht met een tractorshow met antieke exemplaren. maar ook andere oude voertuigen zoals een takelwagen uit 1920 is te bezichtigen.
Spectaculair voor de oudere jeugd is de Scream Machine. Waaghalzen kunnen op een fiets bijzondere loopings maken.
Naast de Milandhof ter hoogte van de bibliotheek is nog een oud bestuurslid actief. Een  sjaslickpen met een lengte van 6 meter wordt door Rob van Hoogdalem klaargemaakt. De sjaslick is de voorloper van een pen van 100 meter en het is de bedoeling dat dit record op een nog nader te bepalen datum opgenomen wordt in het Guinness Book of Records.
Verder heeft de CSZ gezorgd voor een springkussen, zweefmolen, aquabubbles en aquaroller,  een optreden van een dweilorkest en zeemansorkest Bravour, sjoelbak met lengte van vijf meter, straattheater Kees Kniep, Eendenloterij, Clown, Schminken, poppenkast de Muze muizen, karikatuurtekenaar, demonstratie Streetdance door leerlingen van sportschool Henkido, podium met DJ en zanger Dirk Jan bekend van apres skihut. Om zoveel mogelijk bezoekers naar het dorp te trekken is er net als in voorgaande edities een gratis buslijn van Woerden naar Zegveld en weer terug
De Zegvelderie wordt om 17.00 uur afgesloten met de traditionele Knock Outshow. Een spel waarbij via een afvalsysteem jong en oud kan winnen.

Pin It