Foto's van Clemens van Rossum

De foto heeft ogenschijnlijk te lijden gehad. Hij lijkt gescheurd te zijn geweest en op strokarton opgeplakt. Het is misschien oorspronkelijk een foto uit een blad geweest. Let u op het opgeplakte gezicht, links boven in de boom. Mijn vader is de vierde van links op de bovenste rij. Hij is inmiddels een jaar of tien geleden overleden. Hij heet Freek van Rossum en is afkomstig van de Polsbroekerdam. Hij is indertijd knecht geweest op de boerderij van Maarten Wiltenburg aan de Molenweg 55. Hij is ook knecht geweest bij Hannes Vergeer in de Meije. Waarschijnlijk heeft hij in die periode in Zegveld die EHBO-lessen gevolgd. De vrouw met bril, precies recht onder hem zou wel eens iemand uit die familie Vergeer kunnen zijn. De vrouw iets links van het midden met de afhangende witte strik lijkt op de zus van mijn vader, Ali van Rossum Als het inderdaad een EHBO-klas is, zou er misschien ook een huisarts op te herkennen zijn. De mannen op de voorgrond lijken me belangrijke heren. Ik ben benieuwd of er nog meer mensen op te herkennen zijn. Niet dat ik daar dan wat aan heb, maar ik zou graag weten of het inderdaad een EHBO-klas uit Zegveld is. Is het huis op de achtergrond te herkennen?

EHBO-Zegveld-klein

Dit is de reactie van Dirk Heemskerk:

Voorste rij: van links naar rechts: onbekend, Bakker Benschop ,Willem Beukers, Anton de Bruynen, onbekend, huisarts dokter de Bruin, Burgemeester Reijers, onbekend en dan waarschijnlijk Aart Boer.

Tweede rij: tot aan de vrouw met bril in het midden: Trijntje Beukers, onbekend, Neel van Amerongen, Janna Verhoeff, Jo Verhoeff. Dan onbekend tot aan de laatste vrouw; Dit is waarschijnlijk Neel Uiterlinde.

Achterste rij: Dirk Boer, de ander personen zijn waarschijnlijk mensen uit de Meije en bij mij onbekend (vierde van links is Freek van Rossum)

Erg leuk om zoveel oud. Zegvelders nog te kunnen herkennen!

Dirk Heemskerk


 

Dit is de reactie van Gerrit de Knikker, Buurmalsen:
Toevallig rond kijkend zag ik op uw site een foto waarvan verondersteld werd dat dit een EHBO klas zou zijn. Dat is zeer goed mogelijk. Op de foto zit op de voorste rij, 2e van rechts, mijn grootvader Willem van Ommeren, voorheen bakker op het dorp, tot 1946, toen hij de zaak aan Jo de Leeuw verkocht. Opa van Ommeren was bij de EHBO, de konijnen fokvereniging enz. Ik ben in Zegveld geboren in 1945 en verhuisd in 1951. Leuk om opa zo weer eens terug te zien. Ik heb in de jaren 50 bij hen gelogeerd op Naamvrucht en later op Zonkant.


Freek van Rossum is de persoon midden op de foto met de opzij waaiende stropdas. Hij heeft me ooit gezegd dat het vrienden zijn uit de Meije. Het lijkt me een uitstapje naar Schiphol en ik schat de tijd weer zo ongeveer de dertiger jaren van de vorige eeuw. Naast mijn vader (Freek van Rossum) staat een priester. Zou het een uitstapje van een zangkoor zijn of iets dergelijks? Wie weet er meer over deze foto te vertellen?

Bodegraafse-Meije-klein

Pin It