Zegveld smaakt naar meer en gaat culinair

door Egbert Egberts
ZEGVELD - Zegveld gaat culinair.
In plaats van het TofFeest organiseert CultureleStichting Zegveld een evenement dat nóg meer bedoeld is voor iedere Zegvelder.
Voor alle Zegvelders
“Het TofFeest is absoluut een geslaagd feest geweest de afgelopen twee jaar. De CSZ steekt met 13 mensen met heel veel plezier veel energie en tijd in de evenementen. Daarom vinden we het belangrijk dat áls er een evenement plaatsvindt deze ook echt voor iedere Zegvelder moet zijn” aldus Arjan Ton.
Culinair hoogstandje
De basis van ‘Zegveld smaakt naar meer’ is een evenement waar lokale ondernemers op een sfeervolle, gezellige wijze een aantal van de producten waar zij graag mee geassocieerd worden zullen presenteren en serveren. “Kleine gezellige hapjes worden aangeboden waardoor het erg leuk wordt om van meerdere ondernemers eens een culinair hoogstandje te proeven”.


Kindervreugd
Volgens Lucas Kreuger is er ook aan de jonge kinderen gedacht. “Springkussens voor twee leeftijdscategoriën en zelf broodjes en marshmallows roosteren en broodjes knakworst eten.” Onder begeleiding van medewerkers van de speeltuinvereniging worden cupcakes versierd, suikerspinnen gedraaid en geschminkt. “Zo kunnen ouders ook volop genieten van de sfeer, uiteraard blijft de verantwoordelijkheid over de kinderen wel bij de ouders.”
De Compaenen
“De sfeer wordt kracht bijgezet door de Woerdense band ‘De Compaenen’. Die als geen ander in staat is om op te gekke wijze akoestisch de muziek af te stemmen op de setting zonder overheersend te worden én om op de juiste moment de swing er in te gooien”, aldus Ton. “Het is geweldig hoe enthousiast de lokale ondernemers hebben gereageerd en binnen no-time de heerlijkste gerechtjes, in de vorm van voor-, hoofd- en nagerechtjes, als voorstel aanleverden, we hopen dan ook dat dit enthousiasme overslaat naar de Zegvelders.”
Ondernemers
De aanwezige ondernemers zijn: Gasterij De Milandhof, Ad Brak Catering, Pim de Kooter, bakkerij De Leeuw, Coop Bremmer, eetcafe De Halve Maan, Noten en Kaashandel Westerink, Mark Bruin met Fruity-Line, De Blauwe Meije, ijsboerderij Vernooij en De Sinaasappelman. Om het laagdrempelig te houden is het bezoek aan dit evenement gratis.
Setting
Volgens Roland van Dalsen, medebestuurder en de coördinator van de inrichting voor dit evenement is in een speciale opgebouwde setting rekening gehouden met elk weertype. “De basis wordt gevormd door een grote tent die naar mate het weer beter is verder open kan. Met pagodetenten rondom deze tent, verlichting, tafels, statafels, stoelen en houten banken wordt een gezellig terras gevormd die zowel binnen als buiten kan liggen afhankelijk van het weer. Zo zijn we op alles voorbereid en blijft het leuk om te komen”, legt Van Dalsen uit.
Iedereen welkom
Iedereen is vanaf 16.30 uur welkom op het plein in het hart van Zegveld. Het eten kan tot 21.00 uur en ‘De Compaenen’ spelen nog even door tot 22.00 uur.

Bron: Woerdense Courant - 28 september 2012
Pin It