Voorjaarsvakantie bij Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Vier het voorjaar bij Natuurmonumenten

Het is bijna voorjaarsvakantie! In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.

Op www.natuurmonumenten.nl/voorjaarinnieuwkoop vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

17 februari: Beeldhouwen met speksteen
De natuur zorgt voor veel inspiratie bij kunstenaars! Ben jij ook zo een creatieveling? Op zondag 17 februari ga je samen met een ervaren beeldhouwster aan de slag om een beeldje te maken van speksteen. Door te vijlen ontstaat je eigen resultaat!

19 februari: Uilenballen pluizen
Speur op dinsdag 19 februari in het bezoekerscentrum door de braakballen van uilen. Wat kun jij allemaal terugvinden van de maaltijd? Je maakt je eigen schilderijtje van de sporen en als je goed je best hebt gedaan, ontvang je het pluisdiploma!

20 & 24 februari: Bikkeltocht op de Nieuwkoopse Plassen
Ben jij een echte bikkel? Op woensdag 20 februari en zondag 24 februari vaart de boot van de boswachters de Nieuwkoopse Plassen op om een ijskoude wintertocht te maken. Doe je sjaal om, de handschoenen aan en ga mee!

21 februari: Insectenhotel bouwen
In 2 uur een hotel bouwen? Dat kan op donderdag 21 februari! Niet om zelf in te slapen, maar om insecten te helpen. De beestjes hebben zo een schuilplaats en kraamkamer. Het hotel kan kamers bieden aan heel veel insecten, zoals hommels, lieveheersbeestjes en pissebedden.

22 februari: Muizenmiddag voor kleuters
Muizen zijn doodeng! Als je ze tegenkomt spring je het liefst op de tafel. Of niet? Wat weet je eigenlijk over de muis? Door middel van een verhaal, spelletjes en knutselen leer je op vrijdag 22 februari alles over deze piepende beestjes.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie:       Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:       De hele voorjaarsvakantie, precieze tijden op de website
Waar:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:          Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/voorjaarinnieuwkoop

Pin It