Lezing ‘Het Geheim van Nieuwkoop’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Het natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen is een grote inspiratiebron voor velen. Niet alleen nu, maar ook vroeger bezochten grote kunstenaars dit bijzondere moerasgebied. Zondag 10 maart neemt kunsthistoricus Hans Janssen ons mee in de wereld van de kunstenaars ruim een eeuw geleden.Persfoto-Lezing-Hans-Janssen
‘De rol van kunstenaars in de natuur- en landschapsbeleving honderd jaar geleden’ is de ondertitel van het hoofdstuk dat Hans Janssen in het boek ‘Nieuwkoopse Plassen, op en top een topmoeras’ schreef. Het hoofdstuk gaat over de schilders die in die tijd Nieuwkoop aandeden.
Een ontmoeting met het verhaal van deze deskundige van de Haagse School is als ‘het weldadig opsnuiven van de echte wilde natuur zoals de schilders dat indertijd deden’.
Presentator Hans Janssen
Hans Janssen is kunsthistoricus. Hij gaf les aan de Academie voor Kunst en Industrie AKI in Enschede. Hans Janssen werd in 1986 conservator moderne kunst aan het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Sinds 1991 is hij hoofdconservator Moderne Kunst aan het Gemeentemuseum in Den Haag. Hans Janssen werkte mee aan de organisatie van de grote Mondriaan retrospectieve in 1994, publiceerde over de Haagse School (1998), en over diverse kunstenaars uit de negentiende en twintigste eeuw.

Wanneer:       10 maart 2013
Tijdstip:         15.00 – 16.00 uur
Waar:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
Kosten:          Gratis
Aanmelden:    Vooraf aanmelden is verplicht via T (0172) 52 00 10 of via www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen
Bij minder dan 10 deelnemers kan de lezing afgezegd worden.

Pin It