Renée Blom exposeert in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Renée Blom grafische kunst met als thema ‘Natuurportretten’. De expositie is van 4 maart tot 1 april gratis te bezoeken. Op zondag 17 maart laat Renée Blom vanaf 15.00 uur in het  bezoekerscentrum zien hoe zij te werk gaat. Daarbij kunnen kinderen zelf een afdruk van een linosnede maken die zij gratis mee naar huis mogen nemen. Renee-Blom

Grafiek is een passie van Renée Blom. Voor haar is het de manier bij uitstek om zich uit te drukken. Voor deze expositie heeft zij gebruik gemaakt van verschillende technieken: hout- en linosneden, zeefdruk, etsen en geëtste lino’s. Het verbaast haar steeds meer hoezeer de eeuwenoude technieken van houtsnede en ets haar in staat stellen om haar kijk op de huidige tijd weer te geven. “Daar kan geen computer tegenop”, vindt zij.

Landschappen en water
In haar werk komen altijd landschappen voor. Het is niet de bedoeling om het landschap zo mooi mogelijk weer te geven. Zij stelt zich open voor de manier waarop het landschap zich aan haar voordoet. Lijnen, vormen, structuur, huid, kleur en atmosfeer van de natuur laat zij op zich in werken. De beelden komen intuïtief tot stand, waarbij ook muziek of gedichten in belangrijke mate de stemming bepalen. Daarnaast maakte zij recent een serie ‘Portretten van water’ in het kader van de tentoonstelling ‘Water maakt het verschil’ in het voorjaar 2012 in Hilversum.

Renée Blom is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Haar werk is regelmatig te zien in het land tijdens solo- en groepstentoonstellingen. Zij is lid van de Kunstenaarsvereniging Meander te Weesp en van het GSA te Hilversum.

Praktische informatie
Voor wie:     Iedereen
Datum:        Expositie hangt van 4 maart tot en met 1 april 2013
Kosten:       Gratis
Adres:         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
De expositie hangt op de entresol en is per trap bereikbaar.

Pin It