Earth Hour: Avondwandeling door de Groene Jonker

Tijdens Earth Hour, op 23 maart om 20.30 uur, gaat overal ter wereld 1 uur het licht uit. Met deze symbolische actie geven elk jaar miljoenen mensen, bedrijven, organisaties en gemeenten aan dat we zuiniger moeten omgaan met onze aarde. Natuurmonumenten steunt dit initiatief van het Wereld Natuur Fonds en organiseert daarom tijdens Earth Hour op verschillende plekken in Nederland activiteiten in het donker.

In de Nieuwkoopse Plassen organiseert Natuurmonumenten een wandeling door de Groene Jonker. De wandeling start om 20.00 uur vanaf parkeerplaats De Roerdomp aan de Hogedijk in Zevenhoven.

Groene Jonker
De Groene Jonker is een verzamelplaats voor vogels. Na overdag gegeten te hebben in de wijde omgeving, komen ze met zonsondergang samen om de nacht door te brengen in dit moeras. Natuurmonumenten organiseert eenmalig een avondwandeling door dit natuurgebied. Geniet van het geluid van de vogels die een plaatsje zoeken en van de nacht die langzaam haar intrede maakt.

Meld je aan op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen.

Datum:           23 maart
Tijdstip:         20.00 – 21.30 uur
Startpunt       Parkeerplaats de Roerdomp aan de Hogedijk in Zevenhoven
Kosten:          €5,- voor leden en €8,- voor niet-leden
Aanmelden:   www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Over Earth Hour
Earth Hour is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds. De opwarming van de aarde is een grote bedreiging voor de natuur en onszelf: poolkappen smelten, koraalriffen verbleken en natuurrampen door extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor. Wereld Natuur Fonds wil dat iedereen op de wereld zo snel mogelijk overstapt op schone energie en zoveel mogelijk energie bespaart. Zo wordt namelijk de verbranding van fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas, waarbij te veel broeikasgassen vrijkomen, gestopt. Deze vormen een dikke deken om de aarde, waardoor het steeds warmer wordt. Ook beogen ze met deze beweging dat we onze oerbossen beschermen, die CO2 opslaan, dat vrijkomt als bos wordt gekapt of verbrand. Doe ook mee met deze beweging en meld je aan via www.wnf.nl/earthhour

Over Natuurmonumenten
Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 732.000 leden, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. Naast natuur beheert Natuurmonumenten zo’n 3200 cultuurhistorische bouwwerken, waarvan 550 een monumentale status bezitten. Voor meer informatie, kijk op: www.natuurmonumenten.nl

Pin It