In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Noor Geurts met ‘Beweging in licht’. Op deze olieverfschilderijen staat de beleving van het landschap centraal. De expositie is van 2 april tot en met 5 mei gratis te bezichtigen. 
Op zondag 7 april geeft Noor Geurts een teken- en schilderworkshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kijk voor meer informatie, de kosten en om je aan te melden op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen.
NoorGeurtsVerstilde en vereenvoudige werken
Het werk van Geurts gaat niet alleen over de ruimtelijke beleving van het landschap in de letterlijke betekenis, maar ook in de beleving van hoe de verf op het doek is gebracht. De beelden van de schilderijen zijn verstild en vereenvoudigd. Horizonnen, waar de suggestie van licht en leven is, verschuiven van onder naar boven en van links naar rechts. De schilderijen - allen geschilderd in olieverf - zijn verrassend transparant. Naast schilderijen zijn er ook foto’s en objecten van porselein te zien.

Teken- en schilderlessen: laat de kaders los
Noor Geurts (Oss, 1960) is opgeleid aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Sinds haar afstuderen in 1990 exposeert ze regelmatig in galeries in de Randstad. In het Z-Atelier in Oudekerk aan de Amstel geeft ze schilderlessen en -workshops aan kinderen en volwassenen. Tijdens trainingstrajecten voor werknemers, individueel of groepsgericht van uiteenlopende bedrijven, verzorgt zij het programmaonderdeel Prelude. In deze teken- en schildersessies stimuleert zij deelnemers zoveel mogelijk bestaande kaders los te laten en zich te verwonderen over wat ze zelf kunnen.
Wie, wat en wanneer?
Voor wie:       Iedereen
Datum:           Expositie hangt van 2 april tot en met 5 mei 2013
Kosten:          Gratis
Adres:             Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
De expositie hangt op de entresol en is per trap bereikbaar.

Pin It