groenehartconcert

Bijzonder lenteconcert met Harmelense violiste

Na de zeer succesvolle uitvoering van the Messiah, samen met het Christelijk Oratoriumkoor in november en december in Woerden en Breukelen, komt het Orkest van het  Groene Hart  opnieuw met een bijzonder concert.

De ‘vijfde van Beethoven’

Wie kent deze muziek niet? Zoals bekend was Beethoven een bijzonder temperamentvol mens en dat is in de vijfde symfonie duidelijk terug te vinden:  de overbekende beginmaten van deel 1 die er meteen uit knallen en steeds weer terug komen. De tedere klanken in tweede en derde deel  en het vierde deel waar de vonken opnieuw vanaf vliegen!
Nu is er de kans om in Woerden naar dit fantastische werk van Beethoven te komen kijken en luisteren.
Mihaela Milea
Het orkest is bijzonder blij dat de talentvolle en van origine Roemeense violiste Mihaela Milea de soliste is bij dit lenteconcert. Zij zal de Balada spelen van de Roemeense componist Ciprian Porumbescu. En wie beter dan Mihalea kan ons meevoeren met deze muziek, waar zoveel melancholie uitspreekt, naar het prachtige landschap van Roemenië met zijn overweldigende kleuren en geuren.  Ze wordt begeleid door de strijkers van het orkest. Mihaela woont in Harmelen.

Het orkest beschikt over een goede blazersgroep en gaat een blazersstuk van Reicha vertolken. Bij dit bijzondere lenteconcert laten zowel blazers als strijkers van het orkest horen hoe mooi hun afzonderlijke klanken kunnen zijn.

Kaartverkoop:
Zaterdag 13 april in de Opstandingskerk, Wilhelminaweg 8  in Woerden
Kaarten in de voorverkoop € 10,-  bij: Muziek Van Vliet, Leidsestraatweg 9  en Boekhandel De Hoeksteen, Havenstraat 17 , beiden in Woerden.
Aan de kerk € 12,50, CJP en 65+ € 10,-

Zaterdag 25 mei in de Janskerk, Kerkstraat 19 in Mijdrecht
Kaarten in de voorverkoop € 10,- bij:
Boekhandel Mondria, De Lindeboom 11 en Drogisterij Nap, Dorpsstraat 59, beiden in Mijdrecht.
Aan de kerk € 12,50, CJP en 65+ 10,-

Aanvang beide concerten 20.00 uur.
Er is koffie en thee verkrijgbaar.

Pin It