Meivakantie bij Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Vier het voorjaar bij Natuurmonumenten

Het is bijna meivakantie! In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.
Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

28 april: Wilde Buiten Dag – Leer overleven
Stel je voor: je bent verdwaald in het bos. Weet jij dan waar je kunt overnachten? En wat je kunt eten uit de natuur? Heb je wel eens insect geproefd? En hoe vind je de weg terug naar huis? Ontdek het tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten. Want daar draait alles om overleven in het wild.
2 mei: Insectenhotel bouwen
In 2 uur een hotel bouwen? Dat kan op donderdag 2 mei! Niet om zelf in te slapen, maar om insecten de winter door te helpen. Nu het koud wordt, zoeken deze beestjes beschutting. Het hotel kan kamers bieden aan heel veel insecten, zoals hommels, lieveheersbeestjes en pissebedden.

3 mei: Uilenballen pluizen
Speur op vrijdag 3 mei in het bezoekerscentrum door de braakballen van uilen. Wat kun jij allemaal terugvinden van de maaltijd? Je maakt je eigen schilderijtje van de sporen en als je goed je best hebt gedaan, ontvang je het pluisdiploma!
7 mei: Beeldhouwen met speksteen
De natuur zorgt voor veel inspiratie bij kunstenaars! Ben jij ook zo een creatieveling? Op zondag 7 mei ga je samen met een ervaren beeldhouwster aan de slag om een beeldje te maken van speksteen. Door te vijlen ontstaat je eigen resultaat!
10 mei: Kleutermiddag – Kikkers kikkers
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten een middag, speciaal voor kleuters. Tijdens deze middagen staat altijd een dier centraal waar de kinderen zich in gaan verdiepen. Op vrijdag 10 mei staat de kikker in het middelpunt. Aan de hand van spelletjes, verhalen en knutselen leer je alles over deze rare springers.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:    Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:    De hele meivakantie, precieze tijden op de website
Waar:         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:       Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It