In het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten word je in de maand mei verrast door de kunstwerken van Ad Verstijnen. Hij exposeert van 6 mei tot en met 3 juni onder de titel ‘Mens, dier in kleur en vorm’ met een greep uit zijn kleurrijke recente schilderijen.

Ad-VerstijnenNa zijn opleiding aan de Kunst Academie te Tilburg begon de, nu in Boxtel werkende en woonachtige  Ad Verstijnen, zijn eigen methodes en technieken te ontwikkelen. Dat gebeurde op een gewaagde manier met allerlei materialen. Mede door het gebruik van deze materialen ontstonden er karakteristieke werken. Zijn recente schilderijen worden gekarakteriseerd door een krachtig handschrift en een sterk sprekend hedendaags kleurgebruik. Er ontstaan op deze manier stabiele composities, niet van humor gespeend.

Bron van inspiratie
Een Verstijnen is duidelijk herkenbaar: het eigene, het spontane. De jeugdtekeningen van zijn kinderen vormen zijn bron van inspiratie. Het optimisme hierin sprak hem aan. Hij begon dit steeds meer te zien en te waarderen. De stijl die hieruit voortvloeide toont duidelijk verwantschap met de felle kleuren en spontane expressie van de internationale Cobragroep. Ad Verstijnen schildert de directe leefwereld van het kind. Al deze afbeeldingen symboliseren de vrijheid en hebben niets te maken met de normen en regels van de volwassen maatschappij. Zo maakt Ad zich bewust los van de op de academie aangeleerde normen.

Exposities
Ad Verstijnen exposeert in binnen- en buitenland. Zijn schilderijen bevinden zich in vele verzamelingen van zowel particulieren als bedrijven en musea. Op talrijke plaatsen zoals in ziekenhuizen,Tweede Kamer, Paleis Noordeinde en onder andere het Ministerie van Onderwijs is zijn werk te zien. Een expositie in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten ziet hij als een aparte uitdaging.  is onder andere mogelijk bij:

Wie, wat en waar?
Datum:            6 mei tot en met 3 juni 2013
Toegang:        Gratis
Adres:             Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
                        Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
De expositie is te bezichtigen op de entresol en is per trap bereikbaar.

Pin It