Het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten biedt in de maand juni een verrassende duo-expositie onder de titel ‘Onderstroom’. Van de Culemborgse kunstenaar Bart Ensing zijn beelden te zien die hij gemaakt heeft van in de natuur gevonden hout. Taalkunstenaar Marion Steur uit Utrecht schildert gedichten. Ze laat de tekst versmelten met een kleurige aquarelprent. ‘Onderstroom’ is de titel van zo'n prent. Onderstroom staat ook voor de onbewust kracht die het gevoel brengt in de beelden van Bart Ensing.

Samen zijn Bart Ensing en Marion Steur de ontwikkelaars van ‘De Wandelaar’, een vier meter hoog figuur van hout en betonijzer. Bart Ensing bouwde dit beeld, waarna Marion Steur er het gedicht KOM bij schreef. Hun gezamenlijke inspanningen vormen een kunstwerk, dat overal in Nederland opduikt met als doel om mensen op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met kunst en verbinding te leggen met natuur. Expositie-Marion-Bart

Uitnodiging
Vandaar dat ‘De Wandelaar’ ook in Nieuwkoop opduikt. Op 31 mei staat het kunstwerk bij de ingang van het nieuwe natuurgebied Ruygeborg. Vanaf Ruygeborg is het ongeveer vijf minuten lopen naar Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen waar de expositie van beide kunstenaars van 4 juni tot en met 30 juni te bekijken is.

Op zaterdag 8 juni zijn bezoekers daar vanaf 14.00 tot 17.00 uur speciaal welkom om Bart Ensing aan het werk te zien. Zijn werk komt op een organische wijze, duidelijk met gevoel, tot stand. Dat is in het werk terug te zien en te voelen. Dat laatste mag ook zeker op 8 juni.  Tevens houdt Marion Steur boven op de entresol op die middag verschillende voordrachten over hoe zij met taal tovert en hoe taal betovert. Tekst en beeld werken op elkaar in en vormen een geheel dat meer is dan tekst en beeld over elkaar heen.

Datum:           Expositie 4 juni tot en met 30 juni 2013

Zaterdag 8 juni laten Bart Ensing en Marion Steur zien hoe ze te werk gaan

Toegang:        Gratis
Adres:             Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
Dorpsstraat 116, 2421BC in Nieuwkoop
De expositie is te bezichtigen op de entresol en is per trap bereikbaar.

Pin It