In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Xandra Lapperre met de kleurrijke expositie ‘Bloemen als obat’. De expositie is van 2 juli t/m 4 augustus gratis te bezoeken.

Xandra Lapperre’s werken zijn veelal figuratief en/of licht geabstraheerd. Doordat zij alles uit haar geheugen put is haar werk niet echt realistisch te noemen. Iemand vond haar werk soms zelfs een tikje surrealistisch. Het zijn haar bloemen, haar landschappen, haar mensen kinderen, enzovoorts. Een blauw, paars, of rood bos kan ook. Haar kleuren zijn vrolijk en fris. Doordat zij haar werk heel vaak in één ademtocht afmaakt, neemt zij een groot risico; het moet er in een keer staan. Het mengen van de verf doet ze niet op het palet maar rechtstreeks op het doek waardoor het geheel nog levendiger wordt.

Sfeer en licht

Xandra vindt zichzelf een impulsieve schilder, een expressionistische impressionist. Sfeer en licht zijn heel belangrijk in haar werk hetgeen zij niet alleen creëert met het onderwerp maar zeer zeker ook met haar paletkeuze. Zij begint hier ook mee, eerst de kleuren bepalen en dan je penseel achterna. Vaak weet ze ook niet wat het gaat worden. “Het ontstaat.”

Workshop voor kinderen

Iedereen is de hele maand juli van harte welkom om de expositie te komen bezichtigen. Op donderdag 25 juli nodigt Xandra om 13.30 uur kinderen vanaf 8 jaar uit om samen met haar te zoeken naar de mooiste kleuren en vormen voor een schilderij. Dat wordt een ontdekkingsreis! Kosten € 10,50 voor kinderen van leden en € 13,50 voor niet-leden. Aanmelden is verplicht. Ouders kunnen intussen de expositie bekijken of in de buurt wandelen. En afwachten wat het verrassende resultaat van de inspanningen van hun kinderen zal zijn. 

Wie, wat, waar?
Datum: Expositie 2 juli tot en met 4 augustus 2013
Toegang: Gratis
Adres: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
De expositie is te bezichtigen op de entresol en is per trap bereikbaar.
Aanmelden voor de workshop 25 juli via www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It