In het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Lein Kaland van 6 augustus t/m 1 september met een deel van zijn omvangrijke fotowerk. Het thema van de expositie luidt ‘Aarde-Roest, Wind & Bomen’ en is gratis te bezoeken.
Als zelfstandig Reclame en Industrieel fotograaf werkt Lein Kaland tegenwoordig als beeldmaker voor omvangrijke reclamecampagnes in zijn ruime en goed geoutilleerde studio in Alphen aan den Rijn. Ook geeft hij in zijn studio en bij Centrum Kunsteducatie Parkexpressie in dezelfde stad workshops. Maar hij maakt vooral ook eigen beeld. Daarbij vormen de tochten door bergen en bossen met al hun kleuren, vormen en lijnen een bron van inspiratie. Daarbij kiest hij voor unieke onderwerpen.
Lein-Kaland
Aarde-Roest
Zo vormt een autokerkhof uit de 50’er en 60’er jaren die hij in Zweden vond een unieke belevenis. De auto’s waren in verregaande staat van verval en vormen dus een ernstig punt van milieuvervuiling. Ze waren echter weer overwoekerd, wat betekent dat de natuur uiteindelijk overwint! Een serie opnamen van deze auto’s - waaraan Kaland vanuit verschillende disciplines die hij naast fotografie beheerst, soms wat heeft toegevoegd - toont hij nu in het bezoekerscentrum in Nieuwkoop.

Wind & Bomen
Tevens toont hij camerastudies van de wervelingen van de wind en de bomen. Volop in beweging zoals hijzelf, geven de takken door de harde wind impressionistische beelden.

Wie, wat, waar
Datum:            Expositie 6 augustus tot en met 1 september 2013
Toegang:         Gratis
Adres:             Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
                      Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop

De expositie is gratis te bezichtigen op de entresol en is per trap bereikbaar.

Pin It