De Schilderclub Woerden viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. Omdat zij de schilderkunst een zeer warm hart toedraagt wil ze haar kennis en vaardigheden in de schilderkunst doorgeven aan een jongere generatie!
Zij wil dit organiseren en faciliteren. Ze doet dit door een schildergroep op te richten, binnen haar vereniging, voor jongeren in de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs. We starten met een pilot van 10 lessen, medio oktober 2013! De lessen worden gegeven op woensdag avond van 19.00 uur tot 21.30 uur in Het Brediushonk, Kievitstraat 40 Woerden. Dit alles met de bedoeling er een permanente schilderclub voor getalenteerde of/en gemotiveerde jongeren van te maken! De haalbaarheid hiervan wordt na de pilot bekeken.
Ook voor jongeren, die na hun middelbare school naar een kunstacademie of een andere opleiding gaan, waarbij beeldende vaardigheid wordt gevraagd, is dit tevens een geweldige manier om een bijzonder portfolio op te bouwen. Wat weer een snellere toelating bewerkt!
De jongeren krijgen les van Peter Kempeneers, een bekwaam docent met een 1e graad bevoegdheid en hij is bovendien zelfstandig kunstenaar. Er wordt gewerkt met een afwisselend programma waarbij de eigen kwaliteiten versterkt worden, en de jongeren uitgedaagd worden onbekende paden in de schilder- en tekenkunst ontdekkend te bewandelen.
Het is ook de bedoeling dat de jongeren meedoen aan de jaarlijkse expositie van de Schilderclub Woerden. Deze expositie duurt twee dagen en wordt gehouden op 3 en 4 mei 2014 in het Brediushonk te Woerden. Op deze expositie is het beeldend werk dat in dat jaar gemaakt is te zien.
Door subsidie van de Rabobank, VSB-fonds en het CPW kan de Schilderclub Woerden de jongeren  deze pilot aanbieden. Gemotiveerde jongeren worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven.
Voor informatie en inschrijving mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It