Joke Meijer exposeert in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Joke Meijer met ‘Joke Meijer Landschappen’. De expositie is van 5 november tot en met 1 december gratis te bezoeken. Op zondag 10 november zal Joke om 14.00 uur haar expositie komen toelichten in het bezoekerscentrum.
‘Tekenen is waarnemen’JokeMeijer
Het ingewikkelde lijnenspel van het landschap, de perspectieven, het licht en de vormen zijn de belangrijkste elementen voor de schilderijen en tekeningen van Joke Meijer. Het meeste van haar werk is geschilderd met olieverf. Acrylverf past ze soms heel transparant toe in abstracties. “Een zeer tijdrovende werkwijze”, zegt ze. Tekenen ligt voor haar aan de basis van het schilderen. “Tekenen is waarnemen, vandaar dat een tekening mijn uitgangspositie is.”
Natuur bron van inspiratie
Bij de olieverfschilderijen en oliepastels die Joke Meijer in het bezoekerscentrum tentoonstelt blijkt dat niet alleen de parken in haar woonplaats Zoetermeer, maar ook de Veluwe favoriete onderwerpen voor haar zijn. Natuurelementen blijken steeds weer een grote bron van inspiratie.
Verschillende rollen
Joke Meijer volgde haar kunstopleiding aan de Vrije Academie in Den Haag. Zij maakt zowel vrij werk als werk in opdracht. Naast het beoefenen van de beeldende kunst, geeft Joke Meijer teken- en schilderlessen in haar eigen atelier in Zoetermeer, en workshops buitentekenen. Verder is ze deelnemer bij Galerie Sta-Art in Alphen a/d Rijn, lid van de Vereniging Atelier Modeltekenen in Zoetermeer, bestuurslid Stichting Bomen Over Leven en PR-adviseur Terra Art Projects Zoetermeer.
Wie, wat en waar?
Datum:        5 november t/m 1december 2013
Toegang:    Gratis
Adres:        Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen
                 Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
De expositie is per trap bereikbaar.

Pin It