Kunstenaarsgroep Treffend Textiel exposeert in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Textielkunst is meer dan handwerken alleen. Dat bewijzen zeven creatieve vrouwen uit Alphen aan den Rijn. In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen laten zij van 2 december 2013 t/m 5 januari 2014 zien dat je beter kan spreken van creatieve naaldkunst. De titel van de expositie luidt: “Treffend Textiel…ja, natuurlijk!”
Treffend-TextielCreatieve naaldkunst
Vanuit een gezamenlijke interesse en passie is in 2008 de Alphense textielgroep ‘Treffend Textiel’ ontstaan, opgezet door zeven vrouwen. Gezamenlijk zochten ze naar verdieping in hun werk. Textielkunst is meer dan handwerken en meer dan borduren. Niet meer zo nuttig, niet meer zo tuttig. Zij verwerken stoffen op een manier die niet alledaags is. De verschillende structuren, glans, materialen, combinaties met papier, borduursteken: het komt allemaal aan bod, maar vaak net even anders. Zij schilderen op katoen en zijde, borduren met de naaimachine en met de hand, maken viltwerk in verrassende kleurencombinaties. Zij breiden de mogelijkheden uit met plastic, veertjes, ijzerdraad, klei, keramiek, hout, papier, kraaltjes, lovertjes, eigenlijk alle materialen die iets kunnen betekenen of toevoegen. De vrouwen van Treffend Textiel inspireren elkaar maar met behoud van hun eigen stijl en identiteit. Zij werken zowel 2- als 3-dimensionaal, realistisch en abstract.
Treffend Textiel
‘Treffend Textiel’ bestaat uit: Amelien den Boer, Ida van Bostelen, Marie-Louise Braamhorst, Anneke Hoogendoorn, Willemien Moerman, Marina de Mol en Elly Nederpeld. Meer informatie over de kunstenaars is te vinden op hun website: www.treffendtextiel.nl.
Meld je aan voor de workshop!
Elly Nederpeld, een van de leden van ‘Treffend Textiel’ deelt op 12 en 29 december haar passie van textielkunst met belangstellenden. Zij geeft op die dagen van 14.00 tot 16.30 uur in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen een workshop voor volwassenen.
Meld je aan www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen
Datum:           2 december 2013 t/m 5 januari 2014
Toegang:       Gratis
Adres:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen Dorpsstraat 116, 2421BC in Nieuwkoop
De expositie is per trap bereikbaar.

Pin It