Het wordt steeds kouder buiten, vogels zijn weggetrokken en dieren zijn in winterslaap gedommeld. Maar wij niet! In het bezoekerscentrum en rondom de Nieuwkoopse Plassen zijn er in de winter leuke activiteiten voor gezinnen, kinderen en volwassenen.
Uitgelicht: vossenmiddag voor kleuters
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten tal van activiteiten, waaronder een middag speciaal voor kleuters. Tijdens deze middagen staat altijd een dier centraal waar de kinderen zich in verdiepen. Leerzaam en leuk! In de kerstvakantie staat de vos in de schijnwerpers. vos
Vossen kennen we uit sprookjes en misschien heb je er wel eens een keer één in het bos gezien. Maar wist je dat er ook vossen bij de Nieuwkoopse Plassen wonen? En ben je benieuwd of vossen kunnen zwemmen? Kom dan naar de vossenmiddag voor kleuters op 27 december of 3 januari. Aan de hand van spelletjes, verhalen en knutselen leer je alles over deze sluwe beesten.
Verveel je niet!
Naast de vossenmiddag is er in de kerstvakantie van alles te doen op en rondom de Nieuwkoopse Plassen. Speur (22 dec) in het bezoekerscentrum door de braakballen van uilen. Wat kun jij allemaal terugvinden van de maaltijd? Of maak met de boot van de boswachters een ijskoude wintertocht (22, 29 dec en 5 jan) op de Nieuwkoopse Plassen. Tijdens de Wilde Buiten Dagen (29 en 30 dec) helpen we vogels een handje om de winter door te komen. Maak vet-lekkere cupcakes en andere heerlijke snacks voor de vogels. Of help juist de insecten de winter door te komen door een insectenhotel te bouwen (2 jan)! Nu het koud wordt, zoeken deze beestjes beschutting. Ben jij een creatieveling? Ga samen met een ervaren beeldhouwster aan de slag (5 jan) om een beeldje te maken van speksteen.
Ga er zelf op uit
Tip van de boswachters van de Nieuwkoopse Plassen: maak een prachtige herfst- / winterwandeling door Lusthof de Haeck! De bomen van het vochtige bos zijn begroeid met mossen in allerlei kleuren en vormen en worden bewoond door buizerd, roodborst en winterkoning.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:       Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:       De hele herfstvakantie, precieze tijden op de website
Waar:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116. 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:          Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/winterinnieuwkoop

Pin It