In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert kunstenaar Arie van Garderen met zijn bijzondere ‘computer-paintings’: digitale en dynamische schilderijen, geschilderd en getekend met de computer. De expositie is gratis te bezoeken van 4 februari tot en met 2 maart 2014.ArievanGarderen

Rustpunten
De in 1946 geboren kunstenaar heeft zijn hele leven getekend en geschilderd. Hij had les van verschillende leraren en werd beïnvloed door vele kunstenaars. Maar op een gegeven moment ontdekte hij de mogelijkheden van de computer, en de daarmee verbonden voetangels en klemmen. “Wij leven in een tijd waarin ‘beeld’ staat voor snelheid, vluchtigheid en oppervlakkigheid”, zegt hij zelf. “Met mijn beelden – abstracties van de werkelijkheid en mijn wereld – wil ik rustpunten zoeken voor mijzelf en de toeschouwer.”

Unieke exemplaren
Het gezegde ‘In de beperking toont zich de meester’ kreeg voor hem een nieuw toepassingsgebied. De computer is voor hem een fantastisch instrument gebleken om te kunnen creëren wat hij wil creëren. Prachtige schilderijen, foto’s, tekeningen, graphics of hoe je ze ook wilt noemen. Zelf noemt hij het ‘computer-paintings’. Zijn ‘nieuwe doek’ is een leeg scherm, zijn ‘kwast’ de elektronica. Het werk dat op een groot formaat is uitgeprint en soms vervat in plexiglas heeft een lichtechtheid van rond de 200 jaar. Elk kunstwerk is gegarandeerd een uniek exemplaar.

Ontmoet de kunstenaar!
Op de tentoonstelling zijn vooral ‘stills’ te zien. Maar ook een dynamisch kunstwerk dat langzaam in kleur veranderend.
Van Garderen legt op twee zondagmiddagen in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten uit hoe zijn werken tot stand komen en hoe hij denkt over kunst maken met een eeuwigheidswaarde. Daarbij staat hij ook open voor vragen.

Wanneer, wat en waar?
Datum :           4 februari t/m 2 maart 2014
                       Op zondag 9 februari (van 12.00 tot 17.00 uur) en 23 februari (van 13.00 tot 15.00 uur) geeft de kunstenaar uitleg over zijn manier van werken.
Toegang:         Gratis
Adres:             Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop
De expositie is via de trap bereikbaar.

Pin It