In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Angenelle Thijssen met kleurrijke olieverfschilderijen, houtsneden en glaskunstwerken. Deze expositie vindt plaats in samenwerking met galerie Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Thema is“Natuurlijk: kleur!”. De expositie in het bezoekerscentrum loopt van 7 april t/m 4 mei en is gratis te bezoeken. AngenelleThijssen
Angenelle’s schilderkunst kenmerkt zich door een krachtige en beweeglijke schildertoets, opgebouwd uit vele dicht bij elkaar liggende tinten, die zorgen voor een warme en levendige uitstraling. De olieverf is deels droog en rul gebruikt; op andere plaatsen dik en pasteus. Dit versterkt de spontaniteit van de schilderijen. De glaswerken zijn een feest voor het oog. Helderheid, kleur en vrijheid van vormen zijn ook hierbij dé kenmerken. Zij werkt met verschillende lagen, in kleine vormen gesneden glas en mengt daarmee nieuwe kleuren. Zo tonen de glaswerken dezelfde vrijheid als haar schilderijen.
Speciale techniek
De speciale techniek voor de houtsneden ontwikkelde zij reeds tijdens haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Haar ‘grafisch palet’ is minstens zo kleurrijk als dat van het schilder- en glaswerk. De houtsneden suggereren een enorm gevoel van diepte en beweging, verkregen door de vele, vaak transparante, kleurlagen over elkaar, waarin de nerf van het hout voor een levendige textuur zorgt.
Kunstprijzen
In Galerie Hoeve Rijlaarsdam hangt sinds 20 maart werk van Angenelle Thijssen. Deze expositie loopt tot 10 juni. Tijdens de expositie in het kader van de ‘Groene Hart Kunstprijs voor professionals’, daar gehouden in november 2013, won Angenelle met haar glaswerk de 3e prijs en de 1e prijs bij de ‘Groene Hart Kunstprijs online’.
Angenelle is al 27 jaar als docent verbonden aan het Kunsteducatiecentrum Parkexpressie in Alphen aan den Rijn. Verder exposeert zij zowel in binnen- als buitenland, is haar werk vertegenwoordigd in galerieën, op Art Fairs en in collecties van particulieren en gemeenten.
Datum :           7 april t/m 4 mei 2014 (Bezoekerscentrum Natuurmonumenten)
                       20 maart t/m 10 juni 2014 (Galerie Hoeve Rijlaarsdam)
Toegang:         Gratis
Adressen:       Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC
                     Galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwveenseweg 59, 2421LB in Nieuwkoop
                     De expositie in het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is via de trap bereikbaar.

Pin It