De Nieuwkoopse Plassen zijn het beste te ontdekken vanaf het water. Stap eens in de kano en peddel door mystieke slootjes. Ook in 2014 organiseert Natuurmonumenten verschillende kanotochten op de Nieuwkoopse Plassen.
KanotochtKanovaren
Kano deze sportieve tocht over de ruime vaarten en mooie slootjes van de plassen. Je krijgt uitleg over het leven op en in het water.
Data:
21 april, 11 mei, 9 en 15 juni, 5 juli, 24 augustus, 7 en 21 september.
Dauwpeddelen
Iedereen kent het wel: dauwtrappen. Je staat heel vroeg op om een wandeling in de natuur te maken. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben. Net als het water in onze plassen.Geniet vanuit de kano van de rust en de ontwakende natuur.
Datum: 29 mei
Schemerkanotocht
Maak de zonsondergang mee vanuit de kano. Bij vertrek is het nog licht, maar de schemer komt al snel. Ga mee naar mooie, stille plaatsen om te genieten van de zonsondergang.
Data: 18 en 26 juli
Vleermuizenkanotocht
Ook is er een speciale schemerkanotocht, geheel in het teken van vleermuizen. en vleermuizensoort die je in de Nieuwkoopse Plassen tegen kunt komen is de meervleermuis. Boswachter John Pietersen: "De vleermuizen laten zich vaak goed zien, ze scheren met grote snelheid over het water, een prachtig gezicht, maar je moet goed opletten." Wat is er mooier om dit vanuit de kano te bewonderen?
Datum: 1 augustus
Kanodagtocht met wandeling
Ga een hele dag op pad met de kano. Je peddelt op de grote plas, door kleine rietkraagjes en op het veenriviertje de Meije. Onderweg pauzeren we op een idyllisch plekje voor een lunchmoment en ’s middags maken we een korte wandeltocht.
Datum: 10 augustus
Aanmelden
Kijk voor meer informatie, prijzen of om aan te melden op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen.

Pin It