Vier het voorjaar bij Natuurmonumenten
Het is bijna meivakantie! In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen. Voor jong en oud, binnen en buiten.meivakantie
Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.
25 april & 2 mei: Kleutermiddag – Kikkers
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten een middag, speciaal voor kleuters. Tijdens deze middagen staat altijd een dier centraal waar de kinderen zich in gaan verdiepen. Nu staat de kikker in het middelpunt. Aan de hand van spelletjes, verhalen en knutselen leer je alles over deze rare springers.
27 april: Beeldhouwen met speksteen
De natuur zorgt voor veel inspiratie bij kunstenaars! Ben jij ook zo een creatieveling? Ga samen met een ervaren beeldhouwster aan de slag om een beeldje te maken van speksteen. Door te vijlen ontstaat je eigen resultaat!
29 april: Insectenhotel bouwen
In 2 uur een hotel bouwen? Dat kan! Niet om zelf in te slapen, maar om kamers te bieden aan heel veel insecten, zoals hommels, lieveheersbeestjes en pissebedden.
29 april & 6 mei: Kookworkshop Leer overleven
In de meivakantie staat (bijna) alles in het teken van overleven in de natuur. Stel, je bent verdwaald en je krijgt honger! Wat dan? Dat leren we tijdens de kookworkshop Leer Overleven. We varen naar een onbewoond eiland op de Nieuwkoopse Plassen. Daar gaan we van boord en op zoek naar alles wat je kunt eten. We maken onder andere thee & kruidenboter.
4 mei: Wilde Buiten Dag – Leer overleven
Stel je voor: je bent verdwaald in het bos. Weet jij dan waar je kunt overnachten? En wat je kunt eten uit de natuur? Heb je wel eens insect geproefd? En hoe vind je de weg terug naar huis? Ontdek het tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten. Want daar draait alles om overleven in het wild.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:   Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:   De hele meivakantie, precieze tijden op de website
Waar:        Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:      Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen
ps://www.linkedin.com/profile/view?id=280370743

Pin It