In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Paul Urbanus met een serie panelen uit zijn ‘Wallpaperproject’, waarbij een veelvoud van taferelen uit de natuur worden gebruikt. Thema en titel van de expositie luidt dan ook ‘Fascinatie voor de natuur’. De expositie is gratis te bezoeken van 6 mei tot en met 1 juni 2014.
Paul Urbanus volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. In de loop der jaren is hij zich steeds meer gaan toeleggen op toegepaste vormgeving, voornamelijk voor theaterproducties en bedrijfspresentaties. Voor verschillende theaterstukken in binnen- en buitenland ontwierp hij decors en kostuums en voor bedrijven als Bavaria, Trespa, Interpolis en de Rabobank verzorgde hij bedrijfspresentaties.

PaulUrbanus

Wallpaperproject
Het vrije werk van Paul Urbanus bestaat, naast schilderen, uit digitale fotomanipulaties. Het ‘Wallpaperproject’ is tweeledig: enerzijds fascinatie voor de natuur en anderzijds de orde der dingen, ritmes en herhalingen die met digitale middelen bereikt worden. Zoals bij klassiek Victoriaans behang organische vormen herhaald werden tot een patroon, zo schikt Paul Urbanus organische details tot een abstract, repeterend geheel. Alle stadia van groei en verval komen hierin voor, soms in de hele compositie, soms alleen in een klein detail.
Expositie
Op de getoonde panelen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten wordt ingezoomd op een fictief behang waardoor de aandacht naar het gebruikte object gaat in plaats van naar het patroon.
Datum :           6 mei t/m 1 juni 2014 - Op 18 mei is Paul Urbanus van 13.30 – 15.30 uur aanwezig om zijn werk toe te lichten
Adres:            Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
De expositie is gratis te bezichtigen gedurende openingstijden van het bezoekerscentrum en via de trap bereikbaar.

Pin It