In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Iris Houdkamp met haar illustraties van vogels. De titel van de expositie luidt ‘Nederland en zijn Vogels’ en is van 2 t/m 30 juni 2014 gratis te bezoeken. De officiële opening vindt plaats op 7 juni om 15.00 uur met de presentatie van het boek ‘Nederland en zijn vogels’ waarop de expositie is gebaseerd. IrisHoudkamp
Beeldend kunstenaar Iris Houdkamp studeerde in 2011 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht met video-installaties. Intussen focust zij zich als tekenaar/graficus op verschillende media en kijkt per idee welk medium er het meest bij past. Haar sleutelwoorden zijn (visuele) stilte, sereniteit en licht.
Kinderdroom wordt werkelijkheid
(Kinder)boeken illustreren was altijd een kinderdroom van Iris Houdkamp. Dit is nu werkelijkheid geworden. Het eerste boek dat uitkwam was geen jeugdboek, maar een dichtbundel onder de naam ‘Een knipoog naar dierenspreekwoorden’. Het werd geschreven door haar oudoom en Iris voorzag het van illustraties. Het tweede boek dat zij heeft mogen illustreren is ‘Het geheim van Pampus’ en is wel een jeugdboek.
Prentenboek met vogels in de hoofdrol
De afgelopen maanden realiseerde Iris Houdkamp een ‘prentenboek’ waarin illustraties van vogels de hoofdrol spelen. Zij maakte zelf de teksten en illustraties op grond van de ‘favoriete’ vogel van mensen door heel Nederland. Daarbij ‘verhaalt’ zij over een gebied waar de desbetreffende vogel voorkomt en waar zij met de natuurliefhebber een wandeling maakte. De mooiste tekeningen uit het boek heeft Iris fraai ingelijst en worden nu in de maand juni in Nieuwkoop tentoongesteld.
Boekpresentatie
Het boek ‘Nederland en zijn vogels’, dat gerealiseerd is middels het crowdfundingsplatform Utrechtvoorcultuur, wordt zaterdag 7 juni om 15.00 uur gepresenteerd in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. De prijs van het boek is 24,50 euro, maar is tijdens de boekpresentatie voor 23,00 euro verkrijgbaar.  

Datum: 2 juni tot en met 30 juni 2014
Op 7 juni wordt de expositie om 15.00 uur officieel geopend met een presentatie van het boek dat Iris heeft gemaakt, waarvan delen in het bezoekerscentrum worden tentoongesteld.
Adres: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
De expositie is de hele maand juni gratis te bezichtigen gedurende openingstijden van het bezoekerscentrum en via de trap bereikbaar.

Pin It