Onder de naam ‘Summer in Holland’ exposeert Fleur van Waaij kleurrijke schilderijen en vrije expressies in acryl. Deze zijn vanaf 1 juli t/m 3 augustus gratis te zien in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. Hier is op zondagmiddag 6 juli de kunstenares tussen 14.00 uur en 16.00 uur zelf aanwezig om haar werk toe te lichten.

Fleur van Waaij volgde lessen aan de Vrije Academie. Ze werkt en woont in Zoetermeer en is lid van kunstenaarsvereniging NABK. Als zelfstandig kunstenaar probeerde ze in de loop der jaren verschillende materialen en technieken uit. Na jarenlang figuratief te hebben gewerkt, laat ze inmiddels het realistische los. Onderwerpen die in haar werk naar voren komen zijn onder andere vogels en bloemen. Het levert vrolijke, zomerse schilderijen op waar de zomerzon van afspat!
Passie voor natuursummerinholland
Dynamiek en een prachtig coloriet kenmerken het werk van Van Waaij. Haar passie voor de natuur uit zich in kleurrijke, monumentale schilderijen. Daarbij vormt niet alleen de natuur in zijn algemeenheid dé inspiratiebron, maar ook de daarbij behorende elementen. Het resultaat is een vrije stijl met zowel abstracte als figuratieve elementen.
Bekend in binnen- en buitenland
Fleur van Waaij is bekend in binnen- en buitenland. Haar lijst met locaties voor exposities is indrukwekkend. Ze exposeerde onder meer in de Hilton Hotels van Antwerpen, Stockholm en Kopenhagen. In 2011 vertegenwoordigde de kunstenares Nederland samen met negen vakgenoten Nederland tijdens de jaarlijkse wedstrijdexpositie voor landen in het Louvre te Parijs.

Datum:         1 juli tot en met 3 augustus 2014
Adres:          Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
Toegang:      Gratis
De expositie is gratis te bezichtigen gedurende openingstijden van het bezoekerscentrum en via de trap bereikbaar.

Pin It