In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Rob van Es de gehele maand augustus zijn raadselachtige vogelschilderijen. Soms zijn ze herkenbaar als meerkoet, maar vaker lijken het ‘vreemde vogels’ van een nog onontdekte soort. De expositie is van 4 tot en met 31 augustus gratis te bezichtigen op de entresol van het bezoekerscentrum in Nieuwkoop. RobvanEs
Rob van Es experimenteert met inkten, acrylverf, krijt en pvc-sheets. Een bonte mengeling van materialen. Vaak werkt hij ook nog eens buiten de lijntjes. Toch zijn de vreemde vogels van Van Es trefzeker en karakteristiek.
Opmerkelijk is dat hij een deel van zijn vogel-afbeeldingen baseert op foto’s van dode vogels die hij in de natuur vindt. Het kleurrijke palet en de levendige penseelvoering brengen die vogels weer tot leven.
Rob van Es is een natuurliefhebber die ook botanische onderwerpen op papier uitwerkt.
Rob van Es woont en werkt in Delft (www.made-in-delft.com). Zijn atelier bevindt zich aan de Hooikade 13. Op precies deze plek schilderde de wereldberoemde Vermeer ooit zijn ‘Gezicht op Delft’.
Workshop
Rob van Es geeft op zaterdag 23 augustus een tweetal workshops met als thema ‘Vogels schilderen buiten de lijnen’. Deze vinden plaats van 11:00-12:30 uur en van 13:30-15:00 uur. Het motto daarbij is dat vogels vrije beesten zijn, die je niet moet opsluiten. Ook niet als je ze op papier schildert. Onder begeleiding van Rob van Es kunnen deelnemers ervaren hoe je daarbij te werk dient te gaan.
Kijk voor aanmelden, tijden en kosten op: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Datum:      4 augustus tot en met 31 augustus 2014
                Op 23 augustus houdt Rob van Es een tweetal workshops met als thema
                ‘Vogels schilderen buiten de lijnen’. Vooraf aanmelden via: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop.
Adres:       Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop
Entree:      Gratis toegang gedurende de openingstijden van het bezoekerscentrum (toegang via de trap).

Pin It