Expositie van Astrid Stoffels met als titel “De kracht van de natuur”
in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen AstridStoffels

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Astrid Stoffels in september met olieverfschilderijen op linnen met als titel “De kracht van de natuur”. Daarbij maakt zij gebruik van gemengde technieken (pasta, zand, papier, bladmetaal), waardoor er reliëf in haar schilderijen ontstaat. De expositie is van 1 september tot en met 5 oktober te bezichtigen op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum in Nieuwkoop.

De kracht van de natuur is een titel die passend is voor de inspiratie van Astrid Stoffels, haar schilderijen en haar visie op het leven. Krachten, kleuren, licht en vormen van en in de natuur (land, lucht, water, vuur) houden haar bezig als een manier van bewust worden en onthaasten in de hectiek van de maatschappij.

Astrid Stoffels’ schilderijen zweven tussen figuratief en abstract. In haar werk zoekt zij naar een eigen oorspronkelijke vertaling van het landschap waarbij het bij elkaar brengen van vorm, kleur en licht centraal staat. Door haar gevoel de vrije hand te laten, zijn werkelijkheid en verbeelding in haar schilderijen nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Zij creëert een droomwereld waarin je als toeschouwer meegaat. “Ik probeer de kijker te laten genieten van de kleine en mooie dingen om ons heen”, zo stelt Astrid. “Als ik mijn hart kan leggen in een kunstwerk dat voor mij en anderen een waardevol gevoel achterlaat is mijn doel geslaagd!”

Op zondag 6 september is Astrid Stoffels in het bezoekerscentrum aanwezig om haar werk toe te lichten en verleent zij ondersteuning aan de workshop ‘Creatieve Naaldkunst’ van de Aarlanderveense Elly Nederpeld. Het werk van Astrid dient daarbij als uitgangspunt. Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken en/of deel te nemen aan de workshop.
Data    :   Expositie van 1 september tot en met 4 oktober 2014
               Op zondag 7 september is Astrid Stoffels aanwezig om haar werk toe te lichten en verleent zij medewerking aan een workshop ‘Creatieve Naaldkunst” door Elly Nederpeld, die van 14.00 uur – 16.30 uur in het bezoekerscentrum wordt gehouden.
Toegang: De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden en is via de trap bereikbaar. U kunt u voor de workshop telefonisch opgeven (0172520010) of via de website www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen.

              Daarop treft u tevens de kosten aan.
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen,Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop

Pin It