Margreet Duin exposeert in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen onder de titel ‘Kracht en Karakter’
In het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten wordt op zondag 9 november om 15.00 uur door criticus/presentator Jacques d’Ancona de officiële opening verricht van de expositie van Margreet Duin. De titel van de expositie luidt ‘Kracht en Karakter’ en betreft schilderijen in aquarel en olieverf. Aansluitend wordt de openingsreceptie gehouden tot 17.00 uur. De expositie duurt van 3 tot en met 30 november 2014.  
Margreet Duin schildert sinds eind jaren zeventig. Zij heeft veelal in opdracht geschilderd voor eigenaren van paarden en honden. Daarnaast maakt zij ook vrij werk van andere dieren en ter afwisseling stillevens. Haar werk vangt de karakters en uitstraling van haar onderwerpen. Bovendien wordt een trefzekere gelijkenis getoond.
Aquarel en olieverf
De kunstenares schildert vooral met aquarel, maar de laatste 5  jaar ook met olieverf. In de techniek van de oude meesters, dat wil zeggen dat het schilderij laagje voor laagje wordt opgebouwd. Dit is een langdurig proces, mede doordat er bij elke aangebrachte laag weer droogtijd nodig is.
Exposities
Margreet woont en werkt in Bodegraven, middenin het Groene Hart van Nederland. Daar geeft zij tevens schilderlessen aan volwassenen. Naast exposities in ondermeer Haarlem, Leiden, Maastricht en Den Bosch exposeert zij tevens in het buitenland. Zo had zij in 2012 een succesvolle expositie bij de Agora Gallery in New York, hetgeen haar mooie opdrachten en uitnodigingen opleverde. Door haar realistische manier van schilderen en het tijdrovende karakter van haar werk, exposeert zij maar eens in de drie jaar.
Data       : Expositie van 3 november tot en met 30 november 2014, Officiële opening door criticus/presentator Jacques J. d’Ancona op zondag 9 november om 15.00 uur met aansluitend receptie tot 17.00 uur. 
Toegang : De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum en is via de trap bereikbaar
Adres     : Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen,Dorpsstraat 116, 2421BC te Nieuwkoop

Pin It