Op zaterdag 15 november zal Sinterklaas in Nederland aankomen. Natuurlijk slaat hij Woerden niet over!
Om 13.30 uur zal zullen de feestelijkheden rond de intocht in de Haven aanvangen.
De Sint en zijn Pieten hebben al aan ons laten weten dat het weer reuze gezellig gaat worden.sinterklaas110
Er is alleen een klein probleempje…de Pieten waren in Spanje druk aan sporten voor hun Pietendiploma. Zonder Pietendiploma mogen ze niet mee naar Woerden. Helaas heeft Klunspiet per ongeluk de deur met de slaapstof opengemaakt waardoor alle Pieten in slaap zijn gevallen. Toen ze wakker werden hadden ze geen conditie meer! De Pieten moeten nu helemaal opnieuw beginnen met sporten, anders zijn ze niet fit voor Pakjesavond! Gelukkig heeft Burgemeester Molkenboer kunnen helpen. Wil je weten hoe?
Kom dan naar de intocht van Sinterklaas in Woerden.Op www.sintinwoerden.nl en in de Sinterklaaskrant lees je hier nog meer over!
Na de aankomst in de haven, waar ook onze spreekstalmeester Karel en de burgemeester bij zullen zijn, zal Sint rond 14.15 uur in een vrolijke optocht naar het Kasteel gaan, waar hij de komende weken verblijft.
Vanuit de haven gaat de optocht via de Meulmansweg naar het Kerkplein (+/- 14.30 uur) , waar al vanaf 13.00 uur ook van alles te beleven is.
Daarna gaat de stoet via de Kruisstraat, de Voorstraat (15.00 uur) en het Plantsoen naar het Kasteel (circa 15.15 uur)(tijden onder voorbehoud).

Tijdens het verblijf van de Sint in het Kasteel, dat ook als 'Pakjescentrale Midden-Nederland' dient, kun je natuurlijk ook je verlanglijstje of tekening overhandigen.
Deze kun je sturen naar: Sinterklaas, Kasteel 1, 3441 BZ te Woerden.
Ook staat er onder de Kasteelpoort/ op de binnenplaats van het Kasteel een grote rode brievenbus, waar je je post in kunt doen.

Net als elk jaar organiseert de Sint dit jaar weer een kleurwedstrijd.
Je vindt de kleurplaat in de Sinterklaaskrant, die in de week voor de intocht onder de basisscholen wordt verspreid. Je kunt hem vanaf 10 november ook downloaden op www.sintinwoerden.nl.

Natuurlijk kun je ook weer op bezoek bij Sinterklaas tijdens de audiëntie.
Deze vindt plaats op zaterdag 29 november in het Stadshart en organiseren we dit jaar in samenwerking met Beweegteam Woerden. Kom jij ook gezellig sporten met de Pieten? Natuurlijk kun je ook je verlanglijstje of tekening aan Sinterklaas geven of gezellig een praatje maken met de Pieten. Het complete programma vind je op www.sintinwoerden.nl

Pin It