Expositie ‘Natuurlijke impressie en expressie’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Zita van Noordenburg met haar kleurrijke schilderijen in acryl. De kenmerken van Zita’s werk zijn Kleur en Harmonie. De expositie is gratis te bezoeken van 1 december tot en met 4 januari 2015.Kunstwerk-expositie-december
Zeggingskracht
Zita van Noordenburg had altijd al liefde voor potlood en papier. Zij heeft 15 jaar raamschilderingen gemaakt voor scholen en in Utrecht veel stillevens met houtskool (LO -akte tekenen). Aan de Vrije Academie in Nunspeet ontstond de zeggingskracht van kleur op het doek. Zita kreeg lessen van Esther Bitter en haalde in 2009 het Certificaat schilderen met het thema ‘in beweging’ aan de VAN,  (Vrije Academie Nunspeet).
Schilderlessen
De laatste drie jaar geeft Zita cursussen schilderen met acrylverf. Tevens begeleidde zij teken- en schilderactiviteiten van mensen met een niet aangeboren hersenletsel, Stichting Siza genaamd, in Apeldoorn. De kunstenares woont in Epe en heeft atelier aan huis.
Kinderworkshop
Zita van Noordenburg houdt op 13 december een schilderworkshop voor kinderen. Het onderwerp is ‘Verstop je dier in het riet’. De kinderen mogen zelf bepalen welk dier het wordt, een fantasiebeest is wellicht nog leuker. De workshop is van 14.00 – 16.00 uur in het Bezoekerscentrum in Nieuwkoop. Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen meedoen.
Wanneer, wat en waar?
Datum:       1 december tot en met 4 januari 2015. Op zaterdagmiddag 13 december geeft Zita van Noordenburg van 14.00-16.00 uur een workshop schilderen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tevens is zij op zondagmiddag 7 en 21 december aanwezig om haar werk toe te lichten.
Toegang:      Gratis
Adres:    Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC in Nieuwkoop

Pin It