Het wordt langzaam kouder buiten, vogels zijn weggetrokken en dieren zijn volop in winterslaap. Maar wij niet! In het bezoekerscentrum en rondom de Nieuwkoopse Plassen zijn er in de winter leuke activiteiten voor gezinnen, kinderen en volwassenen.
Waan jezelf een poolreizigerkerstvakantie
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten tal van activiteiten, waaronder ook de vaartocht voor bikkels. Krijg je na de Nieuwjaarsduik maar geen genoeg van water en kou? Vaar dan met de boswachters van Natuurmonumenten vaar je op 4 januari de Nieuwkoopse Plassen op! Waan jezelf een poolreiziger, als de wind je daar om de oren suist. Voor een warme momenten wordt natuurlijk ook gezorgd. Tijdens een tussenstop, waar je aan land gaat, kun je broodjes bakken en warme chocolademelk drinken.
Verveel je niet!
Voor kinderen is er tijdens de kerstvakantie ook genoeg te doen in Nieuwkoop. Na het kerstdiner je buik vol van eten? Help dan de vogels om de winter door te komen tijdens de Wilde Buiten Dagen op 28 december. Maak vet-lekkere cupcakes en andere heerlijke vogelsnacks. Ben je meer een liefhebber van insecten? Dan is het insectenhotel bouwen op 2 januari misschien iets voor jou. Nu het koud wordt, zoeken veel kriebelbeestjes beschutting in zo’n hotelletje. Bij Natuurmonumenten bouw je er al eentje in twee uur tijd!
Ga er zelf op uit
Tip van de boswachters van de Nieuwkoopse Plassen: maak een prachtige winterwandeling door Lusthof de Haeck! De bomen van het vochtige bos zijn begroeid met mossen in allerlei kleuren en vormen en worden bewoond door buizerd, roodborst en winterkoning.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:                    Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:                   De hele herfstvakantie, precieze tijden op de website
Waar:                         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:                       Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Pin It