Vrijwilligers Natuurmonumenten exposeren in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten is de hele maand januari een bijzondere expositie te zien. Het gaat om eigen kunstwerken van vrijwilligers die voor Natuurmonumenten in de Nieuwkoopse Plassen actief zijn.
De tentoonstelling duurt van 10 januari tot en met 2 februari 2015. De officiële opening vindt plaats op zondagmiddag 11 januari om 15.00 uur.
De verzameling unieke objecten is afkomstig van achttien vrijwilligers. Zij zetten zich bij Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen in als baliemedewerker, vrijwillige boswachter, inventarisatiemedewerker, excursieleider of in het beheer en onderhoud. Allemaal delen zij een grote passie voor de natuur. Ze vertellen over bijzondere planten en vogels die in het gebied voorkomen. Of wijzen op mooie fiets- en wandelroutes door het gebied. En zij geven informatie over de schoonheid van de plassen en de nabijgelegen natuurgebieden De Ruygeborg en Groene Jonker.
Vertaling
De beheereenheid en het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten beschikken over maar liefst 80 vrijwilligers. Een aantal bewijst met deze expositie dat ze naast de natuur ook kunst een warm hart toedraagt. Bovendien laten zij zien over het talent te beschikken om hun passie te vertalen in eigen kunst(en) van hout of steen, schilderingen, pentekeningen en bijzondere foto’s. Dit resulteert in werken die verschillen in karakter en techniek.
Opening
Neem in januari een uitgebreid kijkje in het bezoekerscentrum zowel op de begane grond als op de entresol. We verwelkomen je ook graag tijdens de opening van de expositie op zondag 11 januari om 15.00 uur, waar je met de vrijwilligers kunt praten over hun passie voor kunst, maar zeker over de natuur.
Wie, wanneer, waar?
Voor wie:     Iedereen
Datum:        Van 10 januari t/m 1 februari 2015
Kosten:        Gratis
Adres:         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop
De expositie hangt op de entresol en is per trap bereikbaar.

Pin It