Dieren komen uit hun winterslaap, vogels keren terug van hun winterverblijf, de eerste bloemen gaan bloeien en de zon komt tevoorschijn. Dit kan maar één ding betekenen. Het voorjaar is in aantocht! Vier dit meest populaire jaargetijde in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. voorjaarsvakantie
Uitgelicht: muizenmiddag voor kleuters
Tijdens de kleutermiddagen van Natuurmonumenten staat altijd een dier centraal waar de kinderen zich in verdiepen. Leerzaam en leuk! In de voorjaarsvakantie is de muis aan de beurt. Sommige kinderen (en hun ouders!) vinden deze kleine knagers doodeng. Toch zijn deze diertjes ook heel nuttig. Wil je weten waarom? Kom dan langs op dinsdag 24 februari. Tijdens de kleutermiddag speel je spelletjes, luister je naar verhalen en ga je knutselen.
Verboden te vervelen!
Naast de muizenmiddag is er in voorjaarsvakantie van alles te doen op en rondom de Nieuwkoopse Plassen. Help de insecten door een insectenhotel te bouwen op zondag 1 maart. En speur op woensdag 25 februari naar botjes in de braakballen van uilen.  Creatievelingen kunnen op zondag 22 februari een beeldhouwwerk van speksteen boetseren. Vervelen is er dit voorjaar in het bezoekerscentrum dus niet bij.
Alleen voor bikkels
In de week vóór de voorjaarsvakantie nodigt Natuurmonumenten alle stoere bikkels uit. Op zondag 15 februari kunnen zij de plassen voor de laatste keer dit seizoen beleven onder winterse omstandigheden. Tijdens de Bikkelvaartocht stoppen we onderweg voor een beker chocolademelk en een zelfgebakken broodje. Na afloop is er voor alle deelnemers een heerlijke kop erwtensoep.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:                    Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom).
Wanneer:                   De hele voorjaarsvakantie, precieze tijden op de website.
Waar:                         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:                       Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Pin It