Jacob Kerssemakers met Kunst uit de Kajak in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen kajakkunst
In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten is de gehele maand februari op grote doeken het landschap van de Nieuwkoopse Plassen te zien. De panorama’s zijn geschilderd door de Amsterdammer Jacob Kerssemakers vanuit de kano en bestrijken de plassen rondom.
Bovenop de entresol van het bezoekerscentrum ligt tevens een kajak, waarmee Kerssemakers uitbeeldt hoe hij met de door hem zelf met vernuft gemaakte schildersezel en het doek op een rol te werk ging. Hoewel hij graag zoveel mogelijk tijd reserveert voor het maken van kunst, komt hij zondagmiddag 8 februari toch persoonlijk zijn werkwijze uitleggen.
Core business
Jacob Kerssemakers is gepromoveerd natuurkundige en werkt nu drie dagen als onderzoekstechnicus aan de Universiteit van Delft. Hij ging op een gegeven moment naar de Wackers Academie in Amsterdam en schildert nu de andere dagen en in het weekend panorama’s zogezegd ‘plein air’ op eigengemaakte rol-ezels. Zijn werk is zeer gevarieerd, weliswaar figuratief maar het neigt veelal naar het abstracte. Hij schildert en tekent graag op locatie. Niet alleen in Nederland, maar tevens in het buitenland. Zijn langere werk, de (mega)panorama’s vanaf ca. 1.5 m en assemblages, beschouwt hij als zijn ‘core business’.
Terug in de tijd
Kerssemakers exposeert de serie Kunst uit de Kajak nu voor de tweede keer in Nieuwkoop. Voor hem is schilderen vanuit de kajak een wezenlijk andere ervaring dan aan land: “laag in de kajak en met voldoende fantasie heb ik kilometers op de Nieuwkoopse Plassen rondgevaren en waande me eeuwen terug in de tijd.”
Wie, wanneer, waar?
Voor wie:     Iedereen is welkom.
Datum:        2 februari t/m 1 maart 2015
                   Kerssemakers is zondagmiddag 8 februari aanwezig om zijn werk toe te lichten.
Kosten:        Gratis
Adres:         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop
                   De expositieruimte is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It