Raadselachtige foto’s van plantencellen in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In het bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen exposeert kunstenaar Rob van Es van 3 maart tot en met 5 april met ‘Microwereld’, een serie raadselachtige beelden van plantencellen.
Unieke foto’s
Rob snijdt ultradunne plakjes van plantenstengels. Die verwerkt hij op een objectglas tot een blijvend preparaat. Van zo’n preparaat maakt hij via de microscoop een foto. De uitvergrote en ingelijste botanische kunstwerken zijn stuk voor stuk uniek: het originele micro-preparaat is opgenomen in een opengewerkt vierkant van 1 cm2 in de onderrand van het passe-partout.RobVanEs
Dingen verbijzonderen
De microfoto’s passen in zijn visie op kunst. “Dingen uit hun vertrouwde context halen en verbijzonderen, dat is de kern van mijn werk”, zegt hij. “Mijn voorstellingen staan op zichzelf, ze vertellen geen ander verhaal dan dat ze zichzelf laten zien. Daardoor kijk je er geconcentreerder naar en ontdek je een onvermoede schoonheid.”
Zie ook: www.robvanes.nl
Workshop
Rob van Es geeft zaterdag 14 maart van 13.00 tot 16.30 uur een workshop over het microscopisch leven in en rond de Nieuwkoopse Plassen. Het Nederlands Genootschap voor Microscopie helpt mee, zodat deelnemers verzekerd zijn van een unieke ervaring.
Met plankton-netjes wordt water uit de Nieuwkoopse Plassen gemonsterd. Ook worden plantjes, mossen en andere aangroeisels verzameld. De oogst wordt daarna door microscopen bekeken in kaart gebracht. Aanmelding voor de workshop verplicht. Zie www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen. 
Wie, wanneer, waar?
Voor wie:     Iedereen
Datum:         Expositieperiode: 3 maart tot en met 5 april 2015
Workshop:    zaterdagmiddag 14 maart van 13.00 – 16.30 uur voor deelnemers vanaf 14 jaar
Kosten:        De expositie is gratis te bezoeken, de kosten voor de workshop bedragen 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden
Adres:         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC, Nieuwkoop

Pin It