Paasactiviteiten voor jong en oud in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Het is bijna Pasen. In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Nieuwkoopse Plassen is van alles te doen. Wandelen en varen voor jong en oud.
Op www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum. NatuurmonumentenPasen
4 april en 6 april: Boottocht - strohalmen en grassprieten (14:00-16:00 uur)
Elke week bloeien er weer andere planten in de Nieuwkoopse Plassen. Van dotterbloemen, orchideeën en blauwe knoop en van waterlelie tot blaasjeskruid. Vaar mee naar de kleurrijke hooilandjes of tussen de gele rietkragen. Tijdens deze boottocht geniet je van de bloemenpracht in dit unieke landschap.
4 april: Wandeling bij volle maan (20:00-22:00 uur)
De eerste nachtelijke natuurgeluiden komen ons al tegemoet als we over het sluisje lopen in de Woerdense Verlaat. Langzaam laten we de bewoonde wereld achter ons…
5 april: Wandelen en yoga in het groen (7:00-9:00 uur)
Onder begeleiding van een yogadocent van Yoga Solutions bewegen we ons door het prachtige vogelgebied Ruygeborg. Oefeningen voor lichaam en geest.
5 en 6 april: Eieren zoeken op Paaseiland (vertrek om 10:00, 11:00 en 12:00 uur)
Tijdens het paasweekend wordt het eiland De Geitenkamp omgetoverd tot Paaseiland. De Paashaas zal eieren van verschillende vogels verstoppen. Elk ei ziet er anders uit, maar zie jij het verschil? En wie weet kom je ook de chocolade-eieren tegen!
5 april: Boottocht - varen, vliegen en duiken (14:00-16:00 uur)
Het gehele jaar zijn de Nieuwkoopse Plassen een paradijs voor vogels. Wintergasten, zomergasten en doortrekkers, er is altijd wat te zien!
Wie, waar en wanneer?
Voor wie: De wandelactiviteiten (yoga en volle maan) kennen een leeftijdseis.
               Het eieren zoeken is een jeugdactiviteit (4 jaar en ouder).
Wanneer: Rondom de paasdagen, precieze tijden op de website.
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:    Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/bcnieuwkoopseplassen

Pin It