Tentoonstelling ‘Op pad met de Haagse School’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

Vanaf woensdag 8 april aanstaande is in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen ‘Holland op z’n mooist’ te zien, een tentoonstelling met reproducties van een aantal topwerken uit het Gemeentemuseum Den Haag. Het gaat om schilderijen die gemaakt zijn in en om Nieuwkoop.
De werken geven een beeld van het leven op het platteland van Nieuwkoop in de late negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Daarnaast is het originele schilderij ‘Jan Portret’ van de schilder Van Wijngaarden te bewonderen. Dit werd in 1920 geschilderd op de toegangsdeur van café/logement: ‘Het Vliegend Paard’. Een beroemde plek in Nieuwkoop waar regelmatig vele beroemde Haagse School schilders vertoefden, zoals Weissenbruch en Roelofs.
Opening en vaarexcursies
Zondag 12 april 14:00 uur opent een deskundige gastspreker de expositie in het bezoekerscentrum. Iedereen is hierbij van harte welkom en de toegang is gratis. Gedurende de looptijd van de expositie organiseert Natuurmonumenten in de Nieuwkoopse Plassen activiteiten rondom het thema Haagse School. Dit gebeurt in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag. Daar is van 4 april tot en met 30 augustus de expositie ‘Holland op z’n mooist’ te zien met originele werken van diverse Haagse School schilders.

Meimaand-in-Noorden
Fietsroute
Natuurmonumenten ontwikkelde speciaal voor de tentoonstelling de fietsroute ‘Holland op z’n mooist: Nieuwkoopse Plassen’. Laat je net als de Haagse schilders tijdens deze 20,7 km durende fietsroute inspireren door het prachtige landschap van de Nieuwkoopse Plassen. De fietsroute start bij het bezoekerscentrum, de route is te vinden op de Natuurmonumenten route app (gratis te downloaden) en op www.natuurmonumenten.nl/haagseschool. Hier zijn ook de vaartochten te boeken.
Wie, wanneer, waar?
Voor wie:   Iedereen is welkom
Datum:      8 april t/m 4 mei 2015
Opening:    zondag 12 april om 14:00 uur
Kosten:      Gratis
Adres:       Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop
De expositieruimte is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It