Varen naar en survivallen in de Nieuwkoopse Plassen
Natuurmonumenten en Scouting Nieuwkoop organiseren Wilde Buitendag ‘Leer Overleven’

Natuurmonumenten en de Scouting Nieuwkoop organiseren op zondag 3 mei in de Nieuwkoopse Plassen de Wilde Buiten Dagen. Tijdens deze lente-editie leren kinderen èn hun ouders alles wat je moet weten om in de natuur te kunnen overleven.
Weet jij je weg in het wild?wildebuitendagen
Stel je voor: je bent verdwaald in het bos. Weet jij dan hoe je een handige schuilplaats kunt maken? En wat je kunt eten uit de natuur? Heb je wel eens insect geproefd? Kun je een vuur maken zonder lucifers? En hoe vind je de weg terug naar huis? Ontdek het tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten. Want daar draait alles om overleven in het wild.
Scouting Nieuwkoop
De vrijwilligers van de Scouting Nieuwkoop helpen een handje tijdens de Wilde Buitendag in de Nieuwkoopse Plassen. Zij leren de kinderen hoe ze met een vlot of via een touwbrug veilig het water kunnen oversteken. Waterpret en overlevingstrucs zijn tijdens deze spannende dag dus gegarandeerd.
Vies worden mag!
Tijdens deze Wilde Buitendag van OERRR vaar je eerst naar een onbewoond eiland. Daar loop je langs alle activiteiten via een route in de natuur. Dat parcours is door onze boswachters uitgezet. Zij zijn niet bang om vies te worden. Hopelijk jij ook niet… Dus doe snel je overlevingskleren en je laarzen aan!
Kijk op www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop voor meer informatie en om je aan te melden.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:     Jongens en meisjes (4-12 jaar) en hun ouders (of begeleiders).
Plaats:         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop
Data & tijd:  Zondag 3 mei vanaf 11:00 uur (daarna is er elke 30 min. een nieuwe afvaart).
Kosten:        Leden 6 euro, niet-leden 9 euro (volwassen lid: 3 euro/niet-lid: 4,50 euro)

Pin It