Van 29 april t/m 5 mei komt de Democratiefabriek naar Woerden . De fabriek is een bijzondere, interactieve, mobiele tentoonstelling waarin jongeren van 10 tot 18 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen.
democratiefabriek
In  de fabriek, die tijdelijk op de hoek Molenstraat/Hoochwoerd gevestigd is, gaat het over democratie en wat er zou kunnen gebeuren als geen democratie zou zijn zoals in de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg komen de bezoekers er achter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. En natuurlijk over maatschappelijke standpunten. Alles is gericht op actief burgerschap.  Na afloop kan iedereen thuis of op school een persoonlijk certificaat printen.  Dit is gebaseerd op de keuzes die in de Democratiefabriek zijn gemaakt.
Er kan gewerkt  worden op verschillende niveaus. Ook voor volwassenen  is het zeer uitdagend.

De metafoor van de fabriek vraagt om een actieve houding. De bezoekers maken keuzes, voeren opdrachten uit en toetsen hun mening.  In de fabriek gaan de kinderen in tweetallen op pad met behulp van een routekaart. De ervaring heeft geleerd dat de kinderen en jongeren zeer geconcentreerd en met groot plezier werken in de fabriek.

De Democratiefabriek is ontwikkeld door St. Vredeseducatie.  In onze gemeente is de organisatie in handen van KUVO, mogelijk gemaakt door Stichting 4 en 5 mei Woerden.

De expositie wordt officieel geopend op donderdag 30 april om 8.30 door wethouder Bob Duindam.
Op 30 april en 1 mei komen er diverse schoolgroepen.
Op dinsdagmiddag 5 mei is de Democratiefabriek gratis toegankelijk voor publiek .

Pin It