Vorige week bracht Natuurmonumenten naar buiten dat er otterjongen geboren zijn in de Nieuwkoopse Plassen. Om dit heugelijke nieuws te vieren, toont het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten de gehele maand mei bijzondere natuur gerelateerde aquarellen van kunstenares Ingrid van Nierop Waltman. Uiteraard krijgt haar otterwerk een speciaal plekje in de tentoonstelling.Otteraquarel
In het werk van Ingrid van Nierop is zuiverheid essentieel. Of ze nu werkt met forse kwasten of met de fijnste penselen, altijd is er tot in detail sprake van herkenbaarheid en aandacht voor vorm en kleur. Afhankelijk van het formaat van de drager schildert Ingrid met olieverf, acryl en krijt, met aquarelverf of met een combinatie van technieken. Bij deze expositie gaat het dus om schilderijen in aquarel. De dieren in haar aquarellen, veelal uit de directe omgeving, worden in levenden lijve geportretteerd, maar…er is hier en daar iets onverwachts!
Eerdere exposities
Ingrid van Nierop woont in Noorden en exposeerde haar schilderijen eerder in haar eigen galerie in Alphen aan de Rijn. Tevens toonde zij ze in het Reghthuys te Nieuwkoop en tijdens diverse groepsexposities en art-fairs onder andere in Woerden, Leiden en Amsterdam.
Deelname aan Kunstroute
Ingrid van Nierop zal tijdens de expositieperiode regelmatig aanwezig zijn, zodat u haar vragen kunt stellen of kunt zien hoe ze werkt. Met de expositie bij Natuurmonumenten neemt de kunstenares tevens deel aan de Nieuwkoopse Kunstroute 2015 die plaatsvindt tijdens het Pinksterweekeinde op 23, 24 en 25 mei.
Wie, wanneer, waar?
Voor wie:    Iedereen
Datum:       Expositieperiode: 4 tot en met 31 mei 2015
                  Ingrid van Nierop Waltman is tijdens de expositieperiode regelmatig aanwezig in het bezoekerscentrum voor nadere uitleg. Deze expositie bij Natuurmonumenten is opgenomen in de Nieuwkoopse Kunstroute op 23, 24 en 25 mei en is van

                  10.00-17.00 uur te bezichtigen.
Kosten:       Gratis. Bij de balie staat beschuit met muisjes om de geboorte van de otters te vieren!
Adres:        Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop
De expositie hangt op de entresol en is per trap bereikbaar.

(credit: Ingrid van Nierop Waltman)

Pin It