De ‘flowerpower’ is voor even terug in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen! Kunstenaar Anneke Janszen exposeert de gehele maand juli met schilderijen van bloemen, bladeren en planten. De expositie heeft de naam ‘flowerpower’ gekregen.
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Nieuwkoop bloeit in juli op met de kleurrijke werken van Janszen. Van klaproos tot tulp en van iris tot orchidee. De kunstenaar portretteert de bloemen, planten en bladeren zeer realistisch, maar vergroot deze wel sterk uit. Het resultaat is een zomers kleuterspektakel dat van het doek afspat.FlowerpowerAnnekeJanszen
Bij de burgemeester
Anneke Janszen woont en werkt tegenwoordig in Houten. In opdracht van diezelfde gemeente maakte zij enkele jaren geleden een serie van 24 schilderijen voor in de collegekamer en de kamer van de burgemeester. Na haar doorbraak in Houten volgden onder andere exposities in Driebergen, Wijk bij Duurstede en het Duitse Hamburg.
Schildervakanties
Janszen is een veelzijdig kunstenaar. Naast schilderen houdt ze zich bezig met beeldhouwen en fotografie. Ook organiseert ze schildervakanties in het buitenland.
Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 6 juli tot en met 2 augustus 2015. Op zondag 12 juli is Anneke Janszen van 13.30 – 16.00 uur aanwezig voor nadere toelichting.
Kosten:    Gratis.
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
               De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It